20 év körüli lányok! Saját bevallásotok szerint, mennyire tudtok jól főzni? (10-es skála) Milyen kaját készítetek a legszívesebben?
Mi számít húsz év körülinek? Nekem 2-esre kezdődik az évszámom.
Főzéstudományom szerintem 10/3.
Legszívesebben tésztás ételeket, rakottakat, pörköltet vagy főzelékeket csinálok.
20 éves vagyok pont. Mindent meg tudok főzni, 12 éves korom óta rendszeresen szoktam is sütni-főzni. Amikkel hadilábon állok, a magyaros ételek, mert nem is kedvelem őket túlzottan, szóval pörköltöt még csak 1-2 alkalommal készítettem, és bár nem lett rossz, a szüleimé sokkal finomabb.
Nem igazán szoktam receptből főzni, saját kútfőből jobban szeretek. Abból főzök, ami van itthon, nem pedig receptet keresek, majd bevásárolok, és utána főzök. Receptet egyedül talán a süteményekhez használok, de már azokhoz is ritkán, hisz az alapok a fejemben vannak, és ezeket variálom millió módon. Változatos és reformkonyhát vezetek, nagyon ritkán főzöm kétszer ugyanazt.
Olaszos ételeket készítek legszívesebben, mert fogyasztásra is ezek a kedvenceim, ez áll hozzám legközelebb. De nagyon szeretek különböző húsokat is elkészíteni, és idegen országok ételeivel is kísérletezni. Szeretem a japán konyhát, gyakran készítek sushit, de szeretem az indiai, thai, mexikói, spanyol ételeket is. Grillezni is nagyon szeretek, a különböző pácokat használni, stb.
Még a szüleimmel élek, de ezzel nagyon sokat leveszek a vállukról, hogy a hét nagy részében én főzök. Ők is nagyon szeretik, amiket készítek, a barátok is örömmel fogadják, ha főzök nekik, és az eddigi barátaim sem panaszkodtak - a jelenlegi azzal viccel, hogy elvesz, mert így még egy barátnője se főzött, pedig túl van a 30-on és jó sok barátnőn.
Én nagyképűen adok magamnak egy 9-est, mert tökéletes én sem vagyok, és mint írtam, nem is szeretek mindenféle ételt készíteni, így azokban nem is vagyok a legjobb, de igazából bármit meg tudok főzni, ami eszembe jut, vagy amit kérnek tőlem, és szinte kivétel nélkül jól is sikerülnek az ételeim.
6: természetesen a naan kenyér receptjét, vagy a sushi rizs elkészítési módját megnéztem, mielőtt először készítettem el. Nem kell kiforgatni a szavaimat. De egy csirkecomb megsütéséhez nem állok neki receptet keresgélni, holott a legtöbb barátnőm még úgy se mer belevágni a főzésbe. A legjobb barátnőm épp ilyen. Nézegeti a recepteket, mert csak jó lenne főzni valamit, 20 éves létére az albérletben mégsem ehet zacskós levest éjjel nappal. Végül mégis a zacskós leves mellet köt ki, mert mi van, ha odaég, vagy sok sót tesz (mert a só mennyisége mondjuk nincs beleírva a receptbe, csak annyi, hogy ízlés szerint).
7: a technikákkal elég jól állok. Mivel nagyon érdekelt mindig is a gasztronómia, rengeteget olvasok ezzel kapcsolatban, az elméleti tudásom napról napra bővítem, és amint lehetőségem nyílik mindent ki is próbálok.
A pontszámom továbbra is tartom, és önbizalomhiányban soha nem szenvedtem, gondolom ez egészen nyilvánvaló. Ha szétnézek a környezetemben, akkor főleg tartom ezt a pontszámot, mert a 20 körüli lány ismerőseim még a 2-es pontot se nagyon érik el. Van köztük, akinek fogalma sem volt, hogy készül a bundás kenyér (állította, hogy a sima kenyeret olajba kell tenni, a tojás szó hallatán felröhögött, hogy nem vagyunk normálisak), vagy még egy tükörtojást is ehetetlenre süt - de ő legalább próbálkozott, más még azt se.
24 vagyok, jól főzök, eddig minden jól sikerült, soha nem dobtam még ki ételt, mert elrontottam.
Mindenféle ételt szívesen megfőzök, kivéve a káposztát és a pacalt, mert ezeknek nem bírom a szagát.
Szeretem a magyaros ételeket, és a nemzetközi konyhát is, a kenyeret is magam sütöm, ahogy a péksütiket is. Egyszerűen szerelmes vagyok a kelttésztába. :)
A kötekedőknek: a kérdés nem arról szólt, hogy egy sztárséfhez képest hogy pontoznád magad, így kár kötekedni.
A 20-25 éves korosztályt nézve megadom magamnak a 9-et a 10-ből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!