20 év körüli lányok! Saját bevallásotok szerint, mennyire tudtok jól főzni? (10-es skála) Milyen kaját készítetek a legszívesebben?
25 éves vagyok, remélem még beleférek a 20 év körüli kategóriába :D
10-es skálán 8-ra vallom magam, bár sógornőm szerint 10-ből 12, és mindig alig várják, hogy menjünk náluk, vagy meghívjam őket, mert bevallásuk szerint imádják a főztöm. Ha közös családi bogrács van, mindig én főzök.:)
13 éves korom óta tudok főzni. Egyke vagyok, idős szülőkkel, így muszáj volt megtanulnom. Mindenféle kaját szívesen készítek. Meló után hazamegyek, átöltözöm és megyek is főzni. Engem kikapcsol bármit is főzzek.
Hááát... alapból nem rossz, bár lenne mit javulni. Nem arról van szó, mert megesszük, amit sütök-főzök, csak barátom időnként feljavítja, de még nem dobtuk ki, bármit csináltam is.
Mondjuk szeretek kísérletezni fűszerekkel, ízekkel, amit ő sem vet meg, így szerencsére könnyű dolgom van. Olyan még nem volt, hogy ne ette volna meg (azért az ésszerűség határain belül maradok)... de, az irtó savanyú almás lepénykéket meghagyta (tényleg nagyon gázos lett, nutella és porcukor kombó mellett is összerándult a szám tőle :D).
Amit legszívesebben:
- sütik (palacsinta, muffin, sós apróságok)
- tészták - mert itt csak a képzeletem (meg a hűtő) szab határt. Kb. rápakolok mindent, amit épp jónak találok (persze, passzoljon ízvilágra)
- ragu - akár a tésztáknál, kinyitom a frigót, és összedobálok zöldséget-gombát-húst meg fűszereket
- a lényeg, hogy egyszerű legyen, mert munka után/hétvégén nincs kedvem/kedvünk órákig pepecselni
Utolsó vagyok. Lemaradt: 25 éves (18-24 egyáltalán nem, mert mindenbe belekötöttek - miért így, ő máshogy szokta... -, úgyhogy nem mentem a konyhába). Aztán mikor összejöttem a párommal egyre inkább főztünk, ő segített, és lassan egyfajta kikapcsolódássá vált az ételkészítés.
Ami kicsit furcsa nekem, mert több, mint két évig anorexiás voltam, még most is csak gyógyulófélben.
az, hogy mennyire főzök jól, elég szubjektív. egyedi az ízlésem, egyedi módon készítem el az ételeket, így pl a barátom imádja, anyámék meg nem ennék. Legszívesebben pörköltféléket készítek, grillezett húsokat, főzelékeket, krémleveseket, tésztaételeket és rizses egytálételeket, lecsót.
konkrétan a kedvenc ételeim egyike a fehérboros csirkemell kukoricával és majorannával :), a sárgaborsó főzelék,és a bolognai ragu
viszont van egy csomó étel, ami másnak alap, én meg bele se kezdek. nem szeretek rántott zöldséget, vagy húst készíteni, palacsintát,piskótát, vagy szárazbabos ételt, illetve húslevest.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!