Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 20 év körüli lányok! Saját...

20 év körüli lányok! Saját bevallásotok szerint, mennyire tudtok jól főzni? (10-es skála) Milyen kaját készítetek a legszívesebben?

Figyelt kérdés

2014. szept. 3. 15:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Nem kötekedni akartam, csak értelmezni a skálát. Elnézést.
2014. szept. 3. 18:37
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Valóban, a skála pontos definiálásáról megfeledkeztem. 1-esnek: Akár szűrőkérdés is lehetne, de most csak a kíváncsiság vezérelt, hogy a korosztályombeli lányok, hogyan viszonyulnak a főzéshez. :D
2014. szept. 3. 19:08
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én kb. 9 :D Mindig is szerettem főzni, meg akik ettek belőle dicsérték is mindig. Ehetetlenre még sosem főztem kaját, de néha persze előfordult már, hogy kicsit elsóztam vagy ilyesmi. Aztán tavaly elvégeztem egy szakácssulit is úgy, hogy azóta még jobb vagyok :DDD Eddig 5 főre főztem rendszeresen ipari mennyiségben, most néhány hete kettesben élünk és nagyon nehéz két főre főzni a kaját, de szívesen csinálom. Talán a gyümileveseket szeretem a legjobban csinálni, mert gyorsan megvan és nagyon szeretjük.
2014. szept. 3. 19:38
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

25 éves vagyok, remélem még beleférek a 20 év körüli kategóriába :D

10-es skálán 8-ra vallom magam, bár sógornőm szerint 10-ből 12, és mindig alig várják, hogy menjünk náluk, vagy meghívjam őket, mert bevallásuk szerint imádják a főztöm. Ha közös családi bogrács van, mindig én főzök.:)

13 éves korom óta tudok főzni. Egyke vagyok, idős szülőkkel, így muszáj volt megtanulnom. Mindenféle kaját szívesen készítek. Meló után hazamegyek, átöltözöm és megyek is főzni. Engem kikapcsol bármit is főzzek.

2014. szept. 4. 13:40
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Hááát... alapból nem rossz, bár lenne mit javulni. Nem arról van szó, mert megesszük, amit sütök-főzök, csak barátom időnként feljavítja, de még nem dobtuk ki, bármit csináltam is.

Mondjuk szeretek kísérletezni fűszerekkel, ízekkel, amit ő sem vet meg, így szerencsére könnyű dolgom van. Olyan még nem volt, hogy ne ette volna meg (azért az ésszerűség határain belül maradok)... de, az irtó savanyú almás lepénykéket meghagyta (tényleg nagyon gázos lett, nutella és porcukor kombó mellett is összerándult a szám tőle :D).

Amit legszívesebben:

- sütik (palacsinta, muffin, sós apróságok)

- tészták - mert itt csak a képzeletem (meg a hűtő) szab határt. Kb. rápakolok mindent, amit épp jónak találok (persze, passzoljon ízvilágra)

- ragu - akár a tésztáknál, kinyitom a frigót, és összedobálok zöldséget-gombát-húst meg fűszereket

- a lényeg, hogy egyszerű legyen, mert munka után/hétvégén nincs kedvem/kedvünk órákig pepecselni

2014. szept. 4. 17:49
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Lemaradt: 25 éves (18-24 egyáltalán nem, mert mindenbe belekötöttek - miért így, ő máshogy szokta... -, úgyhogy nem mentem a konyhába). Aztán mikor összejöttem a párommal egyre inkább főztünk, ő segített, és lassan egyfajta kikapcsolódássá vált az ételkészítés.

Ami kicsit furcsa nekem, mert több, mint két évig anorexiás voltam, még most is csak gyógyulófélben.

2014. szept. 4. 17:54
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
22 vagyok. Én majdnem 21 voltam, mikor elköltöztem otthonról és akkor kezdtem ténylegesen főzni, de a lakótársam szerint jól csinálom. Ő amúgy kicsit válogatós volt alapanyagk terén, de most már simán megeszi a korábban 'nemszeretem' kajákat is. (Gomba, lencse, stb.) Szerintem egy olyan 7-8-at megérdemlek. Sütni mindig is szerettem, szóval az is megy.
2014. szept. 5. 20:34
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

az, hogy mennyire főzök jól, elég szubjektív. egyedi az ízlésem, egyedi módon készítem el az ételeket, így pl a barátom imádja, anyámék meg nem ennék. Legszívesebben pörköltféléket készítek, grillezett húsokat, főzelékeket, krémleveseket, tésztaételeket és rizses egytálételeket, lecsót.

konkrétan a kedvenc ételeim egyike a fehérboros csirkemell kukoricával és majorannával :), a sárgaborsó főzelék,és a bolognai ragu

viszont van egy csomó étel, ami másnak alap, én meg bele se kezdek. nem szeretek rántott zöldséget, vagy húst készíteni, palacsintát,piskótát, vagy szárazbabos ételt, illetve húslevest.

20/L

2014. szept. 5. 23:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem én 10/8. De csak mert van pár olyan étel amit még nem próbáltam :)
2014. szept. 13. 17:03
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
en annak idejen 20 evesen mar egesz jol elboldogultam, de persze csak egyszerubb, es altalam kedvelt eteleket foztem, ragukat, tortakat, sutemenyeket, leveseket. a bonyolultabb technikakat igenylo dolgokat kesobb tanultam meg. Egyetem alatt ritkan foztem, zabaltam a zacskosat, meg menzara jartam, mert annyi vizsgam volt, hogy aludni is alig volt idom. Kesobb, 25 utan, mikor mar nem alberletben eltem, hanem onalloan, jott a magyar konyha, amibe teljesen belebolondultam. Utana jott a nemzetkozi konyha, foleg tavol-keleti. A kedvencem a koreai, bar csak ritkan van ra lehetosegem, az alapanyagok beszerzese kisse idoigenyes. Es termeszetesen csak a koznapi koreai eteleket ismerem :D de azok is nagyon finomak, es viszonylag egyszeruen megtamnulhatok.
2015. júl. 7. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!