Melyik az a liszt ami egészségesebb mint a fehér, de mégis lehet normálisan főzésre is használni?
A maglisztek is lisztek, a szemcseméretük alapján, nemcsak a gabonaliszteket nevezhetjük lisztnek :)
Rántást mindig őrölt szezámmagból készítünk, pirítva igen jóízű :)
Palacsintát sokmindenből lehet készíteni, bár elég nehéz keményítő nélkül, én is gyakran teszek bele tápiókát, durván jót tesz az íznek és állagnak (a magpalacsinták szeretnek szakadni, max. akkor nem, ha rengeteg benne a tojás, de akkor meg túl rántottásak lehetnek). A gesztenyelisztes palacsinta nem szakad, csak édes, gesztenyeízű és drága (nekem többnyire mindhárom előnytelen, s még szénhidrátosabb palacsintát ad, mint tápióka más maglisztekkel keverve).
A süti egyszerű, szinte bármilyen olajos mag, magliszt jó rá, ízlés kérdése. A piskótával a legegyszerűbb, mert az csupa tojás, az a pár kanál lehet szinte bármi, annyira rossz már nem lehet, az állaga pedig piskótás.
A paleo kenyér a trükkös, az ugye soha nem fog hasonlítani a normálra, de ez nem feltétlenül baj, a fő, hogy finom legyen, az pedig simán megoldható. Nem mintha ne lehetne kenyér nélkül élni, szerintem elég könnyű, bár az első 3 paleós évemben magkenyérrel laktam jól, valamivel kellett, tojás nem volt elég, húst nem szoktam enni, a zöldséggel nem laktam jól. Ma már ketogénezek és nem kell kenyér, bár a magropogósomat nem szoktam kihagyni. Ez egy finom kis ropogós, kissé ostyaszerű cucc, amit a mikróban készítek pár perc alatt.
Általános, mindenfélére jó paleo lisztet nem tudok, többnyire egyetlen ételnél is keverem őket, főleg, hogy drágábbakat nagyon elvétve használok, igencsak árérzékeny vagyok. Amúgy a lisztek s főleg az olajos magvak hőkezelésébe belekötnek egyesek, ilyenekkel már igazán nem foglalkozhatok. Maglisztet csak arra használok, amire muszáj (a palacsintába jobb a liszt, de az édesekbe darált kókuszt teszek, annak a lisztje borzalmasan sok vizet szív fel, számomra nem nagyon használható, viszont a kókuszos palacsinta igencsak tojásos, vagy pedig kell még mellé magliszt), inkább magukat a magvakat, finomabbak és olcsóbbak. Tegnap pl. egy igen remek szezámsütit sütöttem, kicsit piskótás az elkészítése és összetétele, de szezámos, sajtos, szerecsendiós... Bátran lehet vinni rendezvényekre, bulikba, szeretni szokták :) Csak nagyon ritkán lesz keserű, nem teljesen értem, miért tud akkora eltérés lenni, ugyanabból a kupac szezámmagból.
#12
Na ez tényleg hasznos válasz - kár, hogy én ilyent nem tudtam :-) ment a zöld kéz
"nem kell kenyér, bár a magropogósomat nem szoktam kihagyni. Ez egy finom kis ropogós, kissé ostyaszerű cucc, amit a mikróban készítek pár perc alatt. "
Ha szépen megkérlek, ezt leírnád, hogyan kell? Remélem, a kérdezőt is érdekli... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!