Lala Barnus kérdése:
Célszerű a friss palacsinta tésztával sütni, vagy nagy baj lenne-e, ha este megcsinálom, és reggel sütöm meg?
Figyelt kérdés
2015. jún. 18. 23:09
1/5 anonim 



válasza:





Ritkán marad, de akkor el szoktam tenni és később, akár másnap sütöm, működik, persze lehet, hogy fel kell keverni előtte, de azt látja az ember, én már nem emlékszem, főleg a lisztes verziókra nem, ma már másból sütök palacsintát.
2/5 anonim 



válasza:





Nem lesz semmi baja, ha hűtőbe teszed, számíts rá, hogy be fog egy kicsit sűrűsödni. Keverd fel, amikor előveszed, ha szükséges, hígítsd tejjel vagy vízzel.
3/5 anonim 



válasza:





Nem egy nagyon vidéki származású ismerősöm úgy tartja hogy a palacsinta akkor a legjobb ha a tésztáját egy éjszakán át állni hagyjuk.
Persze lehet hogy náluk ez azért alakult ki mert a masina mellett nyáron nem a legkellemesebb palacsintát sütni ezért este bekeverték és még hajnalba amikor nem volt olyan meleg kisütötték.
Hagytam már én is a tésztát hűtőbe állni, se jobb, se rosszabb nem volt.
4/5 anonim 



válasza:





Igen, utolsó, én is így ismerem a fortélyt, mindig este keverem be a tésztát a másnapi délelőtti sütéshez, vagy reggel keverem be, ha este akarom sütni! :)
5/5 anonim 



válasza:





Hát akkor én vagyok az egyetlen, akinek ha hosszabb ideig áll a palacsinta tésztája, akkor valahogy mindig leragad, meg elszakad utána sütés közben. Két-három alkalommal is jártam már így, hogy későbbre kellett halasztanom a kisütést, de nekem utána a sütéskor állandó problémám volt. Így aztán én mindig frissen keverem ki. Nem egy nagy meló, 2-3 perc alatt megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!