Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Stimmel ez a palacsinta...

Stimmel ez a palacsinta tészta recept?

Figyelt kérdés

eddig mindig megjártam azokkal amit próbáltam, folyton leragadt. ez szerintetek jó?

20 dkg liszt, 2 dl ásványvíz, 2 tojás, 3/4 dl olaj, 3 dl tej, csipet só


2015. ápr. 16. 10:51
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Milyen a palacsintasütőd? Olajozod?

Sajnos a recepthez nem tudok hozzászólni mert a tejet, vizet nem szoktam mérni.

2015. ápr. 16. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
hát a palacsintasütőm nem teflonos, hanem régi fajta, viszont kiszoktam olajozni,
2015. ápr. 16. 11:01
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

Tudod ez a dekára + decire mérem a hozzávalókat nálam sem megy.

Már csak azért sem, mert nincs 2 db egyforma tojás!!!!


Másrészt amikor sütjük, és még közben a bekavart tészta esetleg el kezd sűrűsödni, tehát még sütés közben is előfordul, hogy öntök hozzá tejet/vizet... szóval akkor mennyi is az annyi???

Tégy bele lisztből is, tejből is annyit, hogy az egésznek az állaga legyen olyan, mint a sűrűn folyón étolaj!!!

2015. ápr. 16. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Palacsinta tesztanak nincs ilyen konkret, grammokban kifejezheto receptje es ha sok tojast teszel bele inkabb tojasrantotta lesz belole.


Folyadekok mennyisege amugy is mindig fugg, hogy milyen alapanyagokkal dolgozol, azaz tok egyedi, hogy mennyi folyadekot vesz fel a cucc.


En alapvetoen ugy keszitem, hogy annyi tejet hasznalok amig nokedlihez hasonlo allagu tesztat kapok, csak egy tojast teszek bele es utana annyi buborekos vizet adok hozza, hogy elerjem a kello suruseget. Ha hig, akkor vekony lesz es kiszakad ... ha suru, akkor vastagok lesznek a palacsintak es torhetnek.


Palacsinta leeghet (leragadhat) a sok tejtol, a sok cukortol, a suru tesztatol es az olaj hianyatol. Sutesi homersekletet is jol be kell loni, kulonben a teszta kozepe nyersebb maradhat.


Olajat valoban jo ha raksz a tesztaba, ekkor a palacsintasutobe nem is kell mar kenoanyag, csak az elso palacsintanal.

2015. ápr. 16. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Liszt maga a por alaku alapanyag.

Tojas azert kell, hogy megkosse a por alapot.

Tejtol kicsit selymesebb lesz az allaga (rengeregen nem is raknak bele).

Buborekos viz megkonnyiti a tesztat, lazabb, habosabb lesz picit.

Olaj egyertelmuen a suteshez kell, a so-cukor pedig inkabb csak meghatarozza a palacsinta felhasznalasat, hogy edessegkent, avagy sos etelnek akarod felhasznalni.

2015. ápr. 16. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából jó. Én több tejet és vizet szoktam tenni ennyi liszthez, de mi a nagyon vékony palacsintát szeretjük :)
2015. ápr. 16. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak ásványvízzel készítem. Mindig a liszthez adom először a tojásokat, aztán fokozatosan a folyadékot, akellő sűrűségig. Mindig jól sikerül.
2015. ápr. 16. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Jónak tűnik, ha nem akarod hogy leragadjon inkább ne tegyél bele ennyi tejet, csak 1 dl-t vagy annyit sem és a többi víz legyen. Idővel beszerezhetnél egy teflon palacsinta sütőt, mert nagyon megkönnyíti a dolgot.
2015. ápr. 16. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A szódavízzel jobb tésztát kapsz mint a tejjel, az olaj olíva vagy szőlőmag olaj könnyebb és ízletesebb . A teflonsütő praktikusabb és nem kell plusz olajozni sem .A tésztát vegyesen több lisztből ( teljes őrlésű , búzacsírás)készítjük . A kakaóshoz barna nádcukrot darálunk . Ízletesebb és egészségesebb az étel .
2015. ápr. 16. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!