Pesto rosso-t (paradicsomos pestot) szeretnék házilag csinálni. A hozzávalókat tudom, csak az arányokat nem?
Hozzávalók:
- szárított paradicsom
- bazsalikom
- olívaolaj
- fenyőmag
- kesudió
- parmezán
Hozzávalók: 3 pohár olívaolajban eltett, napon szárított paradicsom, 1 hámozott friss paradicsom, vagy egy kis konzerv paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl olíva olaj, 2-3 ek aprított dióbél, ek balzsamecet, só, őrölt bors
Az olajban eltett szárított paradicsomokat csepegtessük le, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.
Adjuk hozzá a hámozott és feldarabolt paradicsomot, vagy a paradicsom pürét, valamint a többi alapanyagot.
A gép segítségével pépesítsük.
A leírt adag több alkalomra is elegendő.
Fagyasszuk le a felesleget és mélyhűtőbe tároljuk.
Igazi ínyenc szósz főtt tésztához.
Reszelt parmezán sajt illik hozzá.
Köszi!
Közben én is találtam egyet nagy nehezen, kicsit módosítottam, és már ettünk is belőle:
15 dkg (félig)szárított paradicsom
5 dkg fenyőmag
5 dkg parmezán
5 dkg Grana Panado
1 csokor bazsalikom
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj (a kívánt állag eléréséhez szükséges, én érzésre öntöttem, apránként, kb 0,5 dl)
só
bors
Hozzávalókat pépesítettem, isteni lett! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!