Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnatok nekem linkelni egy...

Tudnatok nekem linkelni egy IGAZI es nagyszeru lángos receptet?

Figyelt kérdés
az az igazi starndon kaphato, nyamiii :D az a finom ropogos
2015. jún. 15. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:
46%
Az igazi lángos nem ropogós.
2015. jún. 15. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

30 dkg liszt

késhegynyi élesztő (kb. 2 gr)

1,5 dl víz+cukor

1 közepes krumpli főzve, áttörve és hűtve (elhagyható, de lazít a tésztán)

3-4 ek. olaj


1. az élesztőt megfuttatom a langyos cukros vízben. Beleöntöm a lisztbe, hozzáadom a burgonyát, olajat, sót és dagasztógéppel nekiesek. Ha szükséges (általában igen) adok még hozzá vizet (kb. fél deci), és dagasztom. Mikor már elválik az edény falától tovább gyúrom... én robottal kb. 5-10 percig nyomatom, akkor már jó lágy a tészta.

2. letakarom, meleg helyen kelesztem 25-30 percet. Ha megkelt, gyúródeszkára borítom és nagy szájú pohárral, v pogi/fánkszúróval köröket szaggatok belőle.

3. egy mély falú serpenyőben (nekem ez wok) bőséges olajat hevítek, és beledobok egy pici db tésztát.

4. mikor már serceg, kézbe fogok egy szaggatott részt, jó vékonyra nyújtom (majdnem szakadásig), és a forró olajba dobom.

5. mindkét oldalát megsütöm (hát, világosbarnára)

6. egymás mellé állítva (nem egymásra téve!) hagyom lecsepegni

2015. jún. 15. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]


Ez a legjobb, mióta rátaláltam erre a receptre, rengeteget sütöttem, és mindenképp pihentesd egy éjszakát hűtőben, mert különben nagyon szakad a tészta.

Ha betartod a leírtakat, hamisítatlan strandos lángost fogsz kapni.


Viszont a fokhagymát ne úgy csináld, ahogy a receptben van, mert nagyon olajos lesz tőle a lángos.

Én úgy szoktam, hogy néhány gerezd fokhagymát lereszelek, megsózom, teszek rá 2 evőkanál olajat és kb. egy fél dl. langyos vizet. Ez olyan keverék, amit a lángososnál is használnak. Vagy ha tejfölösen szereted a lángost, a tejfölbe is keverheted a fokhagymát és a sót.

2015. jún. 16. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A sima kenyértészta recepttel nagyon tömör, nehéz lesz a lángos, ez a kefíres változat viszont pillekönnyű levegős tésztát eredményez! :)


Utolsó válaszoló

2015. jún. 16. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!