Nyáron a nagy melegbe milyen ételeket készítettek?
Most valaki szórakozik, vagy komolyan 5 különböző ember teszi fel naponta ezt a kérdést 5x??
Egyébként pl. padlizsán, cukkini, paradicsom, paprika, karalábé, avokádó, brokkoli, karfiol, zeller, répa... pl. karalábékrémleves, parmezános sült brokkoli, rizottóval töltött paradicsom, cukkini-gomba nyársak, mézes-fokhagymás padlizsáncsíkok, tejszínes-sajtos karfiol, zellerkrémleves citromfűvel, párolt répa juhtúróval megszórva, stb...
Hideg gyümölcsleves, zöldségleves, ma répatorta is volt, annak mindegy az évszak, még a párom sem panaszkodott, hogy átírtam a receptet és véletlenül sokkal zsírosabb lett... A sütik eleve hajlamosak rá. Finom lett nagyon. Sütit bármikor van kedve enni.
A levesfőzés zöldségfőzéssel kezdődött, ilyenkor telepakoljuk az edényt (jelenleg a bográcsot - nem fáztunk délben a tűz mellett, mit mondjak, bár a napernyő azért segít valamit) zöldségekkel, majd kiveszünk belőle, a lé a maradékkal s még ezzel-azzal átmegy levesbe, a kivetteket pedig vajon sütögettem és tojást ütöttem rá... Kellemes volt :) Uborkával ettem, odavagyok nyáron a kovászolni való kis üde, leves uborkákért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!