Mi a véleményetek a répatortáról?
Sokfélét ismerek, gluténeset, gluténmentes szénhidrátosat, de lehet, hogy csináltam már egész szénhidrátszegényt is... Az a helyzet, hogy nekem mind nagyon ízlett :)
Kicsit répaízű, de mivel a répa finom édes, ez jót tesz neki. De az igazi répatortát annyira tele lehet nyomni fűszerekkel és aszalt gyümölccsel, hogy nem hiszem, hogy nagyon átjönne a répa, csak kellemesen hozzájárul az eredmény ízéhez :)
A sütik ritkán kalóriaszegények, de nem muszáj sokat enni belőle, nem muszáj cukrot tenni bele s amúgyis lehet trükközni. De a jó répatorta gazdag, édes, finom és kicsit sem a kalóriaszegénységről szól :P
Mi mascarponét raktunk az eredeti répatortára, szederrel, az nem volt olyan szénhidrátos :) De a párom a szülinapomra annyi mazsolát s egyéb aszalt gyümölcsöt pakolt bele, hogy közöltem vele, legközelebb érdekelne a tésztája is :D Attól még átkozottul finom volt, nem tartott semeddig :)
Az én répatortáim szolidabbak. 12 dekás adagot tudok csinálni 5g nettó szénhidráttartalommal is, ami még nekem se sok. De abban természetesen nincs mazsola, én pedig nem igénylem a nagyon édes dolgokat, bár az édesítő miatt ez kevésbé fontos. Csokiszósszal szoktam enni, de talán a citromkrém jobban megy hozzá, nem azért rakok bele répát, hogy ne érezzem a finom, édeskés ízét. Bár az át tud jönni egy kicsi csokiszószon is.
Muffint szoktam sárgarépásat, egyszerűen imádjuk.
Vittem a mhelyemre is anno, de nem találta ki senki, hogy egyik fő eleme a reszelt répa volt.Mézzel szoktam, és még teszek bele ezt-azt, és, hát legjobb indulattal sem fogyis, de azért 2 db-tól nem borul fel az ember esetleges diétája.Ugyanezt a tésztát tortaformában is lehet, akkor lenne répatorta :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!