Nem akar megkelni a kenyértészta? Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Úgy csináltam, mint mindig, élesztő felfuttat, gyúr, keleszt. De mégsem akar megkelni. Másikat nem tudok csinálni, bezárt a bolt.
Van valami praktika ilyen esetre?
Mindig én sütöm, sosem volt még ilyen.
2015. máj. 30. 12:35
1/3 anonim válasza:
Valószínűleg túl régi volt az élesztő...próbáld meg még melegebb helyre tenni a tésztát, egyéb "trükköt" sajnos nem ismerek :/
Talán egy kis cukros vízzel ecseteld le a tészta külsejét, a cukor szükséges ugye az élesztőgombák aktiválásához.
Remélem megkel, nagyon bosszantó, ha emiatt elpazarol az ember egy csomó alapanyagot és még az eredmény se ugyanaz egy aprócska összetevő miatt.
2/3 A kérdező kommentje:
Ma reggel vettem. Általában van a fagyasztòban, de most elfelejtettem.
2015. máj. 30. 13:15
3/3 anonim válasza:
tedd be a hűtőbe vagy spájzba éjszakára, reggelre meg fog az kelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!