Miért esik össze a piskótám, amikor kiveszem a sütőből?
Figyelt kérdés
Sima piskótát (tortalapot) készítetettem 7 tojás, 7 kanál cukor, 7 kanál liszt, 1 cs. sütőpor. A sütőben szépen feljön, de amikor kiveszem, pár perc alatt összeesik. Ez normális vagy valamit rosszul csinálok?2010. febr. 26. 14:54
1/4 anonim válasza:
Legközelebb próbáld meg, hogy amikor berakod a sütőbe a piskótát nem csukod rá teljesen a sütő ajtaját, hanem kitámasztod egy fakanállal. Így mikor kiveszed 100%, hogy nem esik össze.
2/4 anonim válasza:
Sütés után 10-15 percig nem szabad kivenni a sütöből.
3/4 anonim válasza:
Előzőtől kérdezem:
És ha több lapot sütök külön külön akkor mindegyik után kapcsoljam le a sütőt várjak 15 percet aztán vegyem ki, majd újra kapcsoljam be?
Ez egy kicsit hosszadalmas nem?
Én pudingporos piskótát csináltam ma és szép, nem esik össze.
2 kanál liszt
1 kanál pudingpor
3 kanál cukor
3 tojás
Szerintem szuper.
És ha sárgát szeretnél akkor vaniliás, ha halványabb barnát akkor csokis, ha rózsaszíneset akkor puncs vagy epres puding porból.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2010. febr. 28. 08:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!