A megfőzött tésztát ha fagyasztóba teszem, akkor ha fel szeretném használni, simán csak ki kell olvasztani, melegíteni? Ugyan olyan lesz, mintha aznap főtt volna? És ha kiveszem majd a fagyóból, akkor meddig bírja?
Figyelt kérdés
Ma főztem,de sok lett. Holnap viszont már nem szeretnénk tésztát enni,de ki sem szeretném dobni.2011. máj. 29. 19:33
1/4 anonim válasza:
Egy-két napig a normál hűtőben is elvan.
Az én melegítési módszerem: lobogó sós vizet forralok, abba belerakom a már (előző napokban megfőzött) tésztát. Igaz, hogy akkor leáll a forrás, de kavargatás mellet kb. egy percen belül ismét forrni kezd. Egy-két percig forralod, és máris szűrheted le. Igaz, hogy egy kicsit "túlfőzöttnek" fogod érezni, de az biztos, hogy átforralva ismét élvezhető.
2/4 anonim válasza:
ha teljesen kiolvadt egy kis meleg zsiradékon kezdd el melegíteni.többször keverd át, ne ragadjon le. olyan, mint a friss.
3/4 anonim válasza:
Nyugodtan tedd a fagyóba. Ha használni akarod,akkor a mikróban melegítsd fel. Csak takard le az edényt. Én mindig lefagyasztom a tésztaféléket,és ez bevált.
4/4 anonim válasza:
a másik mód, ha egy fazékbban vizet forralsz. tetejére teszel egy rápasszolót egy kis zsírral/olajjal. erre a kiengedett tésztát.így is tökéletesen átforrósodik.
én a reggel megfőzött nokedlit, tésztát szoktam délben, vagy este visszamelegíteni.persze egyszer-kétszer át kell keverni így is. lazán, nem összetörni a tésztát:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!