Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha darabos a tejszín, biztos,...

Ha darabos a tejszín, biztos, hogy romlott?

Figyelt kérdés
Tortát készítettem, és a tejszínt utolsóként kell beletenni az összetevők közé, és ahogy elkezdtem a kis (200 ml-s) dobozból önteni, látom, hogy darabos. Hát jól bepánikoltam, hogy most dobhatom ki az egészet, fel is hívtam pár ismerőst, hogy ki mit gondol, mindezt miután amúgy megkóstoltam, és magának a tejszínnek nem volt keserű íze, és több ismerősöm is azt mondta, hogy egyrészt nem tudják, másrészt necces, harmadrészt ha nem rossz az íze meg nem is büdös, akkor tán nem is romlott. Oké, amúgy is, most már mindegy, ha már a fele belement, ám amikor kész volt az egész tészta és öntöttem volna bele a tortaformába, ám a turmixról megkóstoltam, akkor fura íze volt... Olyan vasas ízű... Még egy sor hezitálás, mérlegelés, de rájöttem, hogy túl sok választásom vagy kockáztatnivalóm nincs, hiszen ha kidobom, akkor már csak az a kérdés, hogy sütés előtt vagy után... Szóval most sül... Majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle... És közben meg az is lehet, hogy netán a tojás volt romlott...? Bár az sem volt büdös... Szóval ki mit gondol? Nehogy hozzáérjek, mert az is halálos...? Vagy max. hasmenés...? Vagy ki mit gondol? :S (oké, tudom: inkább dobjam ki... De mégis...?)

2015. máj. 11. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:

A magas zsírtartalmú tejszínben normális, ha a zsír kiválik. Nem ez volt a gond?

A fémes magáról a turmixról ered?

2015. máj. 11. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Zsírtartalom: 25,5% - ez magas?

Ráadásul ezt a fajta süteményt már másodszor csinálom, először pedig még nincs egy hete, akkor is megkóstoltam a tésztát, ugyanez volt a turmix, ugyanezekkel a fejekkel, viszont a tojás lehet még gyenge pont, no meg még két különbség az első (jó) tortával szemben: egyrészt most lábasban volt előbb a liszt, mert azt gondoltam, hogy csak ott fér el, az igaz, hogy tán onnan is átvehette a fémes ízt, ill. raktam bele diót is, bár az meg nem hiszem, hogy pont fémes ízt adott volna neki... Szóval mégis csak a tejszínre gyanakodom...


És ráadásul új tepsi, és érdekes módon szinte azonnal (egy-két perc múlva) égett szag jött ki a sütőből, és finom sütiillat egyáltalán nem is volt... Ez is fura... bár ez tán az új tepsi miatt...? De annak is mi a logikája...?


Aaaaaaaaaaaaaj... :( Ez olyan kiábrándító... :(

Bár ha meg másfelől semmi baja nincs és csak fölöslegesen izgulok...? :)


De ugye, hogy megromolhat a tejszín úgy is, hogy még elvileg egy hónapig jó? Hiszen a hűtőben volt a boltban és ki tudja, mekkora és milyen úton ment keresztül a gyártól a bolti hűtőig, pl. tán mennyi ideig állt a raktárban, netán egyenesen a napon, szóval attól még simán lehet romlott, ugye... :(


Micsoda disznóság ez az élettől...! :( Hát máskor külön tálba kell előbb kiönteni kipróbálni mindent, hogy tuti jó-e...?!


Ja, és amúgy növényi, szójatejszín (ami, tudom: nem is igazi tejszín)! Szóval egy felől tán kevésbé veszélyes, mert nincs benne tej, amely megromolhat, másfelől viszont van benne egy csomó minden más E-... :S Pfff...!

2015. máj. 11. 23:47
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
ennyit problémázni egy istenverte tortán.. :DDD végigolvastam az összes gondolatod és végigröhögtem az egészet hogy ezt így túlbonyolítani teljesen felesleges:DDD
2015. máj. 12. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

Te most parodizálni próbálod az itteni ügyetlen főzőtudománnyal rendelkező embereket, vagy komolyan ilyen hülye vagy? :D


Ha a tejszín darabkás lesz, az egy teljesen normális folyamat. Ugyan mi baja lenne.

Gondolj bele, a tejföl például levelet ereszt. Normális folyamatok ezek tejtermékeknél, de olyan nagy jelentősége nincs.


Nah és mi lett a vége?


(Amúgy ne legyél már ennyire ügyetlen és buta meg nyekergős az egész sütéshez)

2015. máj. 12. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Oké, én is jót nevettem az utolsó két hozzászóláson, meg én is látom a vicces részét, miközben ez se nem paródia, se nem kitaláció vagy túlzás: ez vagyok én, a tapasztalatlan és aggódó maximalista, akiben eme három tulajdonság gyakran vezet pánikhelyzethez, és értem én, hogy fölösleges, meg ahogy sok barátom már közben is mondja, hogy nevetséges, meg hogy utána én is nevetek majd rajta, igen, mindig, sőt, legtöbbször közben is látom, hogy nevetséges, de attól még komolyan érdekel. És tudom, hogy mindez a tapasztalatlanságból és a maximalizmusból jön egyszerre... Hát, ez van, rossz kombináció... :)


De szóval akkor már a vége: már közben is kérdezte vki, hogy felráztam-e előtte a dobozt, és rávágtam, hogy persze, biztos, ám minthogy a habhoz egy másik doboz tejszín is kell, és az is ugyanolyan volt, az is darabos volt, de akkor gondoltam, oké, visszacsukom és felrázom, és úgy eltűntek a darabok (többé-kevésbé), ízre-szagra szintén nem volt problémás, szóval lehet, hogy tényleg pont ez a megoldás, hogy természetes folyamat és semmi baja, vagyis akár még hasznosnak is mondható ez a hozzászólás, köszi...


Viszont akkor már azt is hadd jegyezzem már meg, hogy ítélkezéssel és bántással mit lehet elérni? Bántani akarsz? Szerencse, hogy én is látom a vicces részét, hogy most már értem, hogy fölösleges para, de ez egy kicsit arra emlékeztet, amikor a természetesen dackorszakos két éves toporzékoló gyereket egy pofonnal kezelünk le, hogy hallgass már, hisztis kölök, hogy lehetsz ilyen ügyetlen és buta és nyekergős, miközben értelmes felnőtt tovább lát a problémánál és nem az az első, hogy a saját kényelmét biztosítsa, hogy csönd legyen már, hanem mondjuk belegondol abba, hogy pl. mi lehet az oka a problémának, legyen az akár a gyerek esetében, hogy meg kell tanulnia elfogadnia azt, hogy a dolgok nem mindig úgy történnek, ahogy ő akarja, és ez egy nehéz tanulási folyamat (ám nem biztos, hogy a pofon és az agresszió a legjobb nevelési módszer...), akár az én esetemben a már említett okoknak (tapasztalatlanság+maximalizmus+pánikkészség), és ha ezeket tisztán látjuk, akkor jön a következő kérdés, hogy mit kezdünk ezzel az információval: figyelmen kívül hagyjuk, mert nem számít, vagy kigúnyoljuk, netán esetleg megértjük és elfogadjuk és értelmes emberként folytatjuk a kommunikációt...


Egyébként a torta maga mintha laposabb lett volna, mint máskor (bár lehet, hogy csak a forma volt nagyobb, ezt majd megnézem...), meg meg is repedezett, bár kevesebb cukrot raktam bele, úgyhogy lehet, hogy ez is lehetett a baj, habnak meg nem verődött fel rendesen elég keményre, de itt meg lehet, hogy nem turmixoltam elég sokáig, de amúgy ami a lényeg, hogy összességében szerintem jól sikerült :) szerencsére, és sem ízre nem fura, sem az "emésztésre nem volt különösebb hatással" ;) , ami az bizonyítja, hogy vszeg tényleg semmi baja nem volt és tán tényleg fölöslegesen pánikoltam-problémáztam, oké, de hát végül is: így tanul az ember, nem? :) (oké, tudom: pánikolás nélkül is lehet tanulni, a pánikolás meg vicces-szánalmas-nevetséges, oké, értem én, de hát ez van...)


Köszi! :)

2015. máj. 13. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok, jól van, nem akart senki sértegetni. Majd megtanulod, hogy mi hogyan megy és kár az aggódás :)

Szia! :)

2015. máj. 13. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
oké-köszi-puszi :)
2015. máj. 14. 18:24

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!