Mi a teendő ha anya nem hajlandó nekünk főzni?
Belefáradtam már abba,hogy anyát megpróbáljam meggyőzni arról,hogy eszméletlen egészségtelen a mekis kaja, és hogy az éttermi kaját meg nem előttünk főzik.
Az a baj,hogy anya lusta, és inkább megveszi kétszerannyiért,a kitudja milyen minőségű éttermi kaját, vagy elmegyünk a mekibe,vagy hozunk kaját valami főzelékestől/kifőzdéből/étteremből. Szóval nagyon elegem van már abból,hogy nem képes annyit megtenni értünk,hogy legalább kétnaponta általa készített főtt ételt rakjon elénk. Azt hiszi,hogy a készétel (mekis/bolti/éttermi) is ugyanolyan szolgálatot tesz,minek itthon főzni,ő nem fog. Sokszor mondom neki ezt, megpróbálom józan belátásra bírni,de sikertelenül!! Mindig oda lyukadunk ki,hogy ne okoskodjak már. Én már nem tudom mit csináljak.
Nem akarom,hogy tönkretegye a szervezetünket a sok szemét, e-számokkal teli, tartósítószeres, transzzsíros, méreg mekis kaja!!!! És vonatkozik ez a sok szupermarketes csokikra és társaira,amiket táblaszámmal találhatok itthon, a kindertejszelet féleségekre, a dörmi "tartósítószermentes" szeletre, a cukros joghurtokra, és a millió édességre is!! Az a baj,hogy anya ezt tényleg nem látja be. Egészséges kaja akkor van itthon,ha én vásárolok. Elegem van ebből, mert sajnálom a testvéremet is, mert ő meg ezeken él. (Hozzáteszem volt már ételmérgezése is..) Meg természetesen sajnálom anyát,hogy ezt nem látja be, de ettől még az anyukám,és nagyon szeretem.
Szeretném ha egészséges öregnénik lennének,és nem szeretném ha rákosak lennének!!! És olyan rossz,hogy tudom,hogy mennyit javítana a helyzeten,ha ő főzne,és az kerülne az asztalra, de mégsem történik ez.
(Mellékesen hozzáteszem,hogy én már javarészt emiatt, három éve apához költöztem,akinél minden szuper, egy zseni a konyhában, neki is ez a látásmódja erről a témáról. De attólmég anyánál is sokat vagyok.)
És ezt csak én látom,a tesómat nem érdekli. Én 15, ő 13 éves, mindnketten lányok vagyunk.
Ezt még mesélhetném tovább,mert sokrétű a probléma, de ennyi a lényeg.
MIT TEGYEK? HOGYAN VEGYEM RÁ ANYÁT,HOGY FŐZZÖN NEKÜNK?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!