Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a teendő ha anya nem...

Mi a teendő ha anya nem hajlandó nekünk főzni?

Figyelt kérdés

Belefáradtam már abba,hogy anyát megpróbáljam meggyőzni arról,hogy eszméletlen egészségtelen a mekis kaja, és hogy az éttermi kaját meg nem előttünk főzik.

Az a baj,hogy anya lusta, és inkább megveszi kétszerannyiért,a kitudja milyen minőségű éttermi kaját, vagy elmegyünk a mekibe,vagy hozunk kaját valami főzelékestől/kifőzdéből/étteremből. Szóval nagyon elegem van már abból,hogy nem képes annyit megtenni értünk,hogy legalább kétnaponta általa készített főtt ételt rakjon elénk. Azt hiszi,hogy a készétel (mekis/bolti/éttermi) is ugyanolyan szolgálatot tesz,minek itthon főzni,ő nem fog. Sokszor mondom neki ezt, megpróbálom józan belátásra bírni,de sikertelenül!! Mindig oda lyukadunk ki,hogy ne okoskodjak már. Én már nem tudom mit csináljak.

Nem akarom,hogy tönkretegye a szervezetünket a sok szemét, e-számokkal teli, tartósítószeres, transzzsíros, méreg mekis kaja!!!! És vonatkozik ez a sok szupermarketes csokikra és társaira,amiket táblaszámmal találhatok itthon, a kindertejszelet féleségekre, a dörmi "tartósítószermentes" szeletre, a cukros joghurtokra, és a millió édességre is!! Az a baj,hogy anya ezt tényleg nem látja be. Egészséges kaja akkor van itthon,ha én vásárolok. Elegem van ebből, mert sajnálom a testvéremet is, mert ő meg ezeken él. (Hozzáteszem volt már ételmérgezése is..) Meg természetesen sajnálom anyát,hogy ezt nem látja be, de ettől még az anyukám,és nagyon szeretem.

Szeretném ha egészséges öregnénik lennének,és nem szeretném ha rákosak lennének!!! És olyan rossz,hogy tudom,hogy mennyit javítana a helyzeten,ha ő főzne,és az kerülne az asztalra, de mégsem történik ez.

(Mellékesen hozzáteszem,hogy én már javarészt emiatt, három éve apához költöztem,akinél minden szuper, egy zseni a konyhában, neki is ez a látásmódja erről a témáról. De attólmég anyánál is sokat vagyok.)

És ezt csak én látom,a tesómat nem érdekli. Én 15, ő 13 éves, mindnketten lányok vagyunk.

Ezt még mesélhetném tovább,mert sokrétű a probléma, de ennyi a lényeg.

MIT TEGYEK? HOGYAN VEGYEM RÁ ANYÁT,HOGY FŐZZÖN NEKÜNK?

2015. máj. 5. 10:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
60%

18-as, te egyszerűen direkt nem akarod érteni.

Én azért kezdtem már gyerekkoromban főzni, sütni ezt-azt, mert érdekelt, nálunk ettől még főztek a szülők.

Egyébként a kérdezőnek sem minden nap kellene főznie 15 évesen, mert az apukájával él, aki főz.

Olyat nem lehetne egyébként csinálni, ha már semmiképp nem akartok semmit enni a házi koszton kívül, hogy apukád főztjéből visztek lefagyasztva amikor anyukádnál vagytok? Meg egy kis gyümölcsöt, zöldséget, ami jobban eláll és készíthettek belőle salátákat mellé.

Ha meg megunjátok egyszer-kétszer tényleg főzhettek magatoknak, abba nem haltok bele.

Egyébként még egyszer mondom, nem értek azzal egyet, hogy anyukád, ha nem is minden nap, de csak néha nem tud nektek valami egyszerűbb kaját készíteni, de szerintem nem tudjátok rábeszélni, nem hiszem, hogy ennyi idő után megváltozna, ezért más megoldás kell.

2015. máj. 5. 11:25
 22/41 anonim válasza:
8%

Hát képzelem, hogy néz ki anyukád, ha folyton csak szemetet eszik, tesód is meg fog hízni így előbb-utóbb, az egészségről nem is beszélve.

Sajnálom, hogy anyukád ennyire nemtörődöm, és ezek szerint egyáltalán nem érdekli, hogy egészséges életmódra nevelje a gyermekeit...

Ilyen esetben szerintem nem fogsz tudni hatni rá, nem fog megváltozni a hozzáállása.

Annyit tehetsz, hogy te megcsinálod az egészségesebb ételt, amit szeretnél, vagy választasz olyan ételfutárt, akitől mersz rendelni. pl egészségkonyhais jó, minden le van írva, miből készül...stb. De a legtöbb ételfutárnak vannak egészséges ételei is, reformkonyhája.

2015. máj. 5. 11:29
 23/41 anonim ***** válasza:
96%
Én azt nem értem, miért gondolod, hogy valami egészséges, csak mert otthon készül. Ha főzeléket csinál, az ugyanaz, mint amit rendel, elég egyszerű dolog, nem nagyon lehet vele variálni.
2015. máj. 5. 11:41
 24/41 anonim ***** válasza:
58%

Mert mi a baj az éttermi kajával vagy a kifőzdével?

Lehet normális egészséges ételt venni is,nem csak főzni.

Mekiről annyit,hogy lehet hízlal,de az alap anyagok jó minőségüek,jobb pl.a hús mint amit megveszel a hipermarketekben,még ha ezt nem is hisztitek.

A kérdező litániája,nekem egy sima hisztinek,kényeskedésnek tűnik.Nem is az anyáddal élsz,képes voltál elmenni tőle azért mert nem főz,akkor mit dumálsz bele?Tényleg csak okoskodsz.Iszonyatosan idegesítő lehetsz az életben.

Pont az a fajta kölyök vagy akinek kinyalták a seggét,és jó dolgában már nem tudja mibe kössön bele...

2015. máj. 5. 12:18
 25/41 anonim válasza:
76%

Anyam soha nem fozott! Na bumm, tuleltunk! En magam megtanultam fozni.

Ilyen hisztit levagni, hany eves vagy 5?

2015. máj. 5. 12:26
 26/41 anonim válasza:
8%

Azért bírom, hogy mindenki le van pontozva, aki szerint tényleg gáz, ha egy édesanya szemét kajával tömi a gyerekeit...

Meg még a kérező a hisztis...milyen emberek vannak itt könyörgöm?

Igenis egy anyának kutya kötelessége lenne egészséges, teljes életmódra nevelni a gyerekeit, előbb adi a kezébe gyümölcsöt, mint chipsetmeg kólát, mozgással kapcsolatban jó példával járni elől...stb.

Az én anyukám sem főzött minden nap, de mekiben max 2-3 évente ettem, én nem is szeretem a mű ízeket, a finom gyümölcsöket, zöldségeket, finom grillezett húsokat annál inkább.

Egsy anyának az lenne a feladata, hogy segítse a gyermekeit, nem pedig hátráltatni őket, s azzal, hogy junk food-dal eteti őket, az vmi brutálisan rossz dolog! Majd 30 évesen, mikor kövér, beteg felnőttekké válnak ezek a gyerekek, meg csak lesni fog, hogy mitől...

Gratulálok a sok hülyének, aki szerint ez a normális. Aki nem akar a gyereke egészségével törődni, az inkább tartsa zárva a lábait...

2015. máj. 5. 12:34
 27/41 anonim ***** válasza:

Volt egy olyan időszakom, nem voltam nálad sokkal idősebb, amikor eldöntöttem, hogy én mostantól nagyon egészségesen fogok élni, lehetőleg minimális E-adalékanyag, kevés zsír, szénhidrát, stb.

A család nem csatlakozott. Nem ugyanaz a helyzet persze mint nálatok, mert anyum főzött ugyan, de továbbra is a szokásos kajákat. Én meg szépen mindig elkészítettem magamnak a saját kis ebédemet, megpároltam a csirkemellet, a rizst, a zöldségeket, vagy elkészítettem a levest.

Csak azért írom, hogy ha minden kötél szakad egyáltalán nem egy rabszolgamunka, vagy ördöngősség egy-egy egyszerűbb, egészségesebb ételt elkészíteni.

2015. máj. 5. 12:37
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, 26-os, hogy szidhatjuk itt az anyukát ezerrel, de attól még ugyanazokat a kajákat fogja megvenni, úgyhogy ezzel aztán semmit nem segítünk a kérdezőnek. Valahogy neki muszáj megoldania, ha úgy érzi nem megfelelő amit az anyukája hozat enni. Abban az időben, amíg nála vannak.
2015. máj. 5. 12:42
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Én sem főzök,de a gyerekem mindennap eszik gyümölcsöt meg zöldséget is.Soha nem eszik chipset,mekibe meg kb. 3 havonta megyünk,ott sem eszi csak a sült krumplit.Nem attól jó anya valaki,hogy főz.Manapság luxus az ha valaki nincs rákényszerülve,hogy főzzön,hanem megteheti,hogy máshonnan rendeljen kaját vagy étterembe járjon.Ilyen alapon a kérdezőnek azt hiszem még sem lehet olyan rossz dolga.Ha nem olyan körülmények között nő fel ahogyan,eszébe nem jutna csak a kaja miatt nyekeregni.

Akik itt ágálnak az ellen,hogy az anyuka mindennap főzzön azok gondolom csak a minőségi ételekre gondolnak,nem a parikás krumplira meg a rántott húsra,igaz?

2015. máj. 5. 12:47
 30/41 anonim ***** válasza:

Jó sok hozzászólás, de még egy ötlet:

Arra sem hajlandó anyukád, hogy együtt főzzetek?

Mondjuk kerestek valami receptet, ha ő sokat dolgozik, mondjuk mire hazaér ti a húgoddal megpucoljátok a zöldséget, előkészítitek a húst, aztán közösen összeállítjátok?

Mert ez még egy jó közös program is ráadásul.

2015. máj. 5. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!