Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a teendő ha anya nem...

Mi a teendő ha anya nem hajlandó nekünk főzni?

Figyelt kérdés

Belefáradtam már abba,hogy anyát megpróbáljam meggyőzni arról,hogy eszméletlen egészségtelen a mekis kaja, és hogy az éttermi kaját meg nem előttünk főzik.

Az a baj,hogy anya lusta, és inkább megveszi kétszerannyiért,a kitudja milyen minőségű éttermi kaját, vagy elmegyünk a mekibe,vagy hozunk kaját valami főzelékestől/kifőzdéből/étteremből. Szóval nagyon elegem van már abból,hogy nem képes annyit megtenni értünk,hogy legalább kétnaponta általa készített főtt ételt rakjon elénk. Azt hiszi,hogy a készétel (mekis/bolti/éttermi) is ugyanolyan szolgálatot tesz,minek itthon főzni,ő nem fog. Sokszor mondom neki ezt, megpróbálom józan belátásra bírni,de sikertelenül!! Mindig oda lyukadunk ki,hogy ne okoskodjak már. Én már nem tudom mit csináljak.

Nem akarom,hogy tönkretegye a szervezetünket a sok szemét, e-számokkal teli, tartósítószeres, transzzsíros, méreg mekis kaja!!!! És vonatkozik ez a sok szupermarketes csokikra és társaira,amiket táblaszámmal találhatok itthon, a kindertejszelet féleségekre, a dörmi "tartósítószermentes" szeletre, a cukros joghurtokra, és a millió édességre is!! Az a baj,hogy anya ezt tényleg nem látja be. Egészséges kaja akkor van itthon,ha én vásárolok. Elegem van ebből, mert sajnálom a testvéremet is, mert ő meg ezeken él. (Hozzáteszem volt már ételmérgezése is..) Meg természetesen sajnálom anyát,hogy ezt nem látja be, de ettől még az anyukám,és nagyon szeretem.

Szeretném ha egészséges öregnénik lennének,és nem szeretném ha rákosak lennének!!! És olyan rossz,hogy tudom,hogy mennyit javítana a helyzeten,ha ő főzne,és az kerülne az asztalra, de mégsem történik ez.

(Mellékesen hozzáteszem,hogy én már javarészt emiatt, három éve apához költöztem,akinél minden szuper, egy zseni a konyhában, neki is ez a látásmódja erről a témáról. De attólmég anyánál is sokat vagyok.)

És ezt csak én látom,a tesómat nem érdekli. Én 15, ő 13 éves, mindnketten lányok vagyunk.

Ezt még mesélhetném tovább,mert sokrétű a probléma, de ennyi a lényeg.

MIT TEGYEK? HOGYAN VEGYEM RÁ ANYÁT,HOGY FŐZZÖN NEKÜNK?

2015. máj. 5. 10:09
1 2 3 4 5
 1/41 anonim válasza:
76%
Főzz te. Ennyi.
2015. máj. 5. 10:11
 2/41 anonim válasza:
90%
ha rendel, akkor nézz körbe a neten, és mond meg neki, hogy akkor legalább ti válasszátok ki, hogy mit rendel, találni ott egészségeseket is.
2015. máj. 5. 10:15
 3/41 anonim ***** válasza:
46%
Nem ertem a problemad. Apukaddal elsz aki foz, tehat eszel "rendes" fott etelt. Tesod, aki anyuddal lakik, nem, de nem is igenylei kulonosebben....hol a problema?
2015. máj. 5. 10:20
 4/41 anonim ***** válasza:
47%
Anyukád dolgozik? Volna egyéb dolga a háztartásban, valaki ellátja a ház körüli teendőket?
2015. máj. 5. 10:27
 5/41 anonim ***** válasza:
71%

Van, aki nem szeret főzni (szerintem sokan), ha meg is tehetitek, hogy ne kelljen főzni... Lehet, hogy a válás még aputok főzött, nem?

Tényleg az lenne a legjobb, ha megnéznétek mit rendeltek és legalább valami egészségeset, a mekit és társait meg elfelejtenétek.

2015. máj. 5. 10:28
 6/41 anonim válasza:
75%

Először is a rák genetikei eredetű, ezt már minden nevesebb tudományos lapban igazolták. Nem kajától leszel rákos.

Transzzsírsav itthon már betiltott hónapok óta.

A mekis kajában nincs méreg, kizárólag az elhízás kockázatát növeli, de nem kizárólag az felel érte. Ha vki nem mozog stb..stb

Csokikat attól hogy van otthon, nem kötelező megenni!

Ha mentek boltba a csoki mellé tegyél be gyümölcsöt ha anyád nem teszi meg.

Az éttermek nem tesznek tartósítószert az ételeikbe, szakácsként is dolgoztam és képzeld, nem potyogtatunk bele se E-t se mást az főtt ételekbe.

Az E nem mindegyike rossz, attól hogy te nem értesz hozzá, pl E101 az a B2 vitamin, vagy aE150a sima natúr karamell és folytathatnám, az E nem mérget jelöl csak a "kémiai" jelek élelmiszermérnöki megfelelői. Nem kell konzumidiótának lenni és féligazságokat ordítani a világba ha hülye vagy hozzá.

15 évesen meg elkezdhetsz te is főzni, ennyi idősen én már egész sok mindent tudtam.

Anyudnak valószínűleg nincs túl sok ideje főzni, de nem kell úgy visítani emiatt mintha ciánnal tömne kb!

2015. máj. 5. 10:29
 7/41 anonim válasza:
56%
Nem értek egyet anyud hozzáállásával de szerintem te se vagy szent. Ha kell valami csináld meg ne másokat ugráltass.
2015. máj. 5. 10:34
 8/41 anonim ***** válasza:
66%

Már ne is haragudj, de én 10 éves korom óta fözök naponta magunkra (két kisebb testvérem van), mert édesapám nem él, anyukám meg egész nap munkában van. Mindezt természetesen tanulás mellett, ha tényleg akarja valaki, akkot nem megoldhatatlan.

Ezt te is megtehetnéd minden további nélkül, nem itt kéne nyafognod. (Föként, hogy nem is anyukáddal élsz, csak csinálod a felhajtást)

Ne itt hözöngj, hanem állj oda a tüzhely mellé, és fözz te magarokra.

2015. máj. 5. 10:35
 9/41 anonim ***** válasza:
12%
Családja válogatja, de engem 15 évesen "nem engedtek be" a konyhába. Meg ugye le tudod-e beszélni anyuddal, hogy vegyen hozzávalókat. (15 évesen, szülői beleegyezéssel nyári diákmunkával nem lehet megkeresni egy évre való kaja árát). Szerintem ez nagyon nem a te feladatod lenne, hanem anyudé, aki lusta főzni.
2015. máj. 5. 10:41
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

A mekis kaja valóban nem túl egészséges, hizlal. De az éttermi kajákkal nem értem, mi bajod? Normális, jobb helyeken jó alapanyagokból főznek, semmivel nem rosszabb, mint az otthon főzött étel.

Az édességeket nem kötelező megenni. Időközönként ti is szoktatok vásárolni, ha jól olvasom, vegyetek olyankor egy kis zöldséget, gyümölcsöt, vagy magvakat nasinak.

Mivel arra kényszeríteni nem tudjátok, hogy főzzön, még ha ti szívesen is ennétek a főztjét, sajnos én sem látok más lehetőséget ha házi kosztot akartok enni: lassan már abban a korban vagytok, hogy kezdhettek egyszerűbb ételeket megtanulni elkészíteni magatoknak. Én pl. már a te korodban nagyon sok kaját meg tudtam főzni, tehát meg lehet csinálni.

Nem mondom, hogy egyetértek anyukáddal, de veled sem.

Ne lihegd túl, az éttermi kajától nem leszel nagyobb eséllyel rákos, mintha otthonit ennél.

Ha meg te úgy döntesz, hogy a családdal ellentétben te olyan életmódot folytatsz, hogy csak olyan ételeket veszel, amik teljesen mentesek az adalékanyagoktól (tehát pl. még az ételízesítőt és a bolti kenyeret is kerülöd, amiben szintén van néhány "E"), akkor ezeknek neked kell utánajárni.

Vagy bioboltban vásárolsz, ami tudtommal nem a legolcsóbb, vagy otthon megtanulsz kenyeret sütni, ételízesítő helyett darált zöldséget készíteni, stb. Mert erre tényleg nem biztos, hogy anyukádnak van ideje.

2015. máj. 5. 10:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!