Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzek egészségesebben?...

Hogyan főzzek egészségesebben? Szeretnénk egészségesebben táplálkozni. Egy teljesen új életmódra átálva.

Figyelt kérdés
Fogynunk is kéne (nem is keveset) és arra gondoltam hogy a fehér lisztet elhagynám teljesn, de mivel tudom helyettesíteni, ami azért finom is. Hallottam olyanról, hgy rizsliszt, teljeskiörlésű liszt pl. de nem tudom, hogy melyik mire való, vagy hogy bármire használhatom-e. Tanácsok? Vagy hogy hol nézhetnék ennek utánna, hogy miket változtassak meg a konyhai szokásaimon. Köszönöm szépen a segítséget!
2010. febr. 23. 09:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Hmmm... hát állítólag a sütés nagyon nem egészséges, így ha minél kevesebb sült dolgot eszel annál jobb (bár én ebben nem igazán hiszek). Emellett egyél sok zöldséget, és legyen kiegyensúlyozott étrended.
2010. febr. 23. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A korpás lisztről csak újabban mondják,hogy egészséges.Nem is lehet belőle mindent sütni,és a rántásba sem jó.

Egyetek sok zöldséget,gyümölcsöt,kevés kenyeret,édességet,változatosan étkezzetek,az sokkal egészségesebb,mint a tudósok előírásai.

2010. febr. 23. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Az én tanácsom: nézz utána a makrobiotikus táplálkozásnak!

Nagyon sok dolgot el kell hagyni az étrendből de megéri mert az összes betegségre jótékony hatással van, gyógyítja a cukorbetegségtől kezdve a rákig bármit! Mo-n sajna még nincs ilyen étterem, de vannak tanácsadók

pl itt egy leírás:)

[link]

2010. febr. 23. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]


itt sok ötletet találsz, sok recepttel.

2010. febr. 23. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Fogyókúrához sajnos semelyik lisztfajta nem passzol!A teljes kiőrlésűt,ajánlanám az legalább rostanyagban gazdagabb.A rizsliszt egészen másképp "működik",ki kell tapasztalni,hogy mire tudnátok használni(nekem sütéshez, nem igazán jött be).Sűrítéshez próbáld ki az étkezési keményítőt!A zöldségek,szárazabb húsok,halak arányát növeld az étkezések alkalmával.A párolt,grillezett,roston sütött ételek,kevesebb zsiradékot (a főzés is ok,ha nem használsz sok zsiradékot,igaz a vitaminokat kinyírja)tartalmazhatnak.Meggyőződésem,hogy mindegy milyen zsiradékot használsz,a fogyást egyik sem segíti elő!Lehetőség szerint csak keveset használj,ez a lényeg.Ha jól tűritek,az adagon is csökkents szépen-lassan!Én ezekre figyeltem,és sikerrel ,gond nélkül megszabadultam jó néhány kilótól!No meg a több,rendszeres mozgás!Egy pár KM-es séta,heti 2-3 alkalommal,csodákra képes!Ezek nem a drasztikus fogyókúra módszerei,ne gyors sikert várj tőle,hanem lassút,de biztosat!!!Remélem egy kicsit tudtam segíteni,sok sikert!
2010. febr. 23. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem a fogyás az elsődleges szempont most, hanem , hogy tényleg egészségesen, de változatosan táplálkozzunk. Sajnos én csak az igazán hagyományos, jó magyaros konyhát ismerem... Ezért várom minél több tanácsot, hogy hogyan kezdjem:)
2010. febr. 23. 10:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Nah igen a magyaros konyha hosszú távon nem a legjobb tele zsírral nehéz ételekkel.. Nem véletlenül vagyunk világelsők a szív- és érrendszeri betegségekben.
2010. febr. 23. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

főzeléket sűríthetsz úgy is, hogy amikor főzöd pl. zöldborsót, akkor kiveszel egy kicsit belőle, kb a negyedét és turmixban pürésíted és úgy teszed vissza a főzelékbe.

De ne csak a főétkezésekre gondolj, hanem a köztesekre is.

Én pl most tízóraizom, 1 almát lereszeltem a kisebbik reszelőn, tettem hozzá 2 evőkanál zabpelyhet, 3 kávéskanálnyi zabkorpát és egy kiskaálnyi fahéjat. Összekevertem, állt egy picit és már tolom is befelé. Isteni! :)

2010. febr. 23. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A magyaros ételek is lehetnek egészségesek,ha úgy vannak,és olyan alapanyagból vannak elkészítve!A főzeléket habarással készítsd,ne rántással;a sültek mellé ne csak hagymás törtkrumplit tálalj,felezd meg párolt káposztával,vagy készíts hozzá zöldséges rizst;kerüld a bőrös húsokat a pörköltbe(még ha azok finomak is)!És a mértékletesség nagyon fontos,tanuljatok meg egyszer szedni a tálból!Ilyen kis praktikák sokat segíthetnek,és nem nehéz megszokni őket!
2010. febr. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!