Hogy kell a szalonnás túrós csuszát jó ízűre csinálni?
Az én anyukám úgy csinálta, hogy a kifőtt tésztát összekeverte a szétmorzsolt tehéntúróval és 2 evőkanálnyi zsírt felmelegített egy kislábasban, kb. 1 dl tejfölt beleöntött és felforralta, majd ezzel nyakon öntötte a tésztát, alaposan összekeverte.
A pirított szalonnapörcöt is belekeverte (lehet a szalonna kiolvadt zsírjában is felforralni a tejfölt!).
Mindig még utólag is sózott a túróscsuszán, úgy vettem észre, hogy ettől lett igazán tökéletes az étel (én is így csinálom, ha nem sóznám meg tálalás előtt, íztelen lenne).
Étteremben szokták még azt is csinálni, hogy 10-15 percre a sütőbe teszik, állítólag az IGAZI túróscsuszát a végén sütni is kellene, de ezt én soha nem csinálom.
Ez mind jó, amit leírtak, de az igazi túró csusza titka szerintem a tésztájában rejlik.
Nagymamámtól így tanultam: saját készítésű tésztát több kis darabban kinyújtom, amiket tepsin először megsütök előremelegített sütőben (amíg egy kicsit színt kap), majd összetördelem kisebb darabokra, amit utána kifőzök, mint a rendes tésztát (pár perc). Ez adja meg a csusza igazi alapízét.
Utána lehet alkalmazni a többi leírt dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!