Kelt tésztát le lehet fagyasztani?
Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan?2015. ápr. 29. 10:02
1/1 anonim válasza:
Igen. Vagy nyersen, megkelesztve és formázva - ilyenkor fagyosan tedd a sütöbe és úgy süsd meg, vagy megsütöd és a készet fagyasztod - ilyenkor a szintén fagyosank indítva csak rövid idöre kell átsütni.
Ez utóbbi módszer elönye, hogy mindig egy-egy kisebb adagot is ki tudsz venni, ha szükség van rá.
Elvileg le lehet a kelt tésztát úgy is fagyasztani, hogy csak bedagasztod, de nem keleszted meg - ilyen esetben amíg olvad, közben megkel. Tagy elözö este tedd a normál hütöbe, és másnap csak formázni kell, vagy legalább 2-3 órára szobahömérsékleten kell keleszteni a tészta mennyiségétöl függöen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!