Rozslisztből süteményt?
Rozslisztből nem lesz igazán jó a sütemény. Nagyon nehéz és sűrű lesz a tészta.
Ha teljes kiőrlésű liszttel szeretnél dolgozni, akkor javaslom a Graham lisztet, vagy teljes kiőrlésű búzalisztet.
De ennek is az a titka, hogy kell hozzá pici finomliszt is. Pl. 50dkg kelt tészta esetén 40dkg graham liszt, 10dgk búzaliszt. Magában nem kel meg szépen a tk. liszt.
Ami nem kelt tészta, pl. gyúrt tészta, vagy piskóta ahhoz tudom még javasolni a zabpehely lisztet. Nagyon egészséges, bár a vércukor szint nem tudom, hogy reagál rá.
én cukorbeteg vagyok.
nekem a zabkorpa elég jól bevált (főleg, ami a vércukromat illeti). zabkorpából tudsz, ha nem is sütit, de palacsintát sütni. vagy teljes egészében korpával, vagy korpa és egy kevés liszt keverékével. a korpa lassan szívódik fel, rostban gazdag, így alig emeli a vércukrot. két vékony palacsintában (a tésztában) kb. 35 g szénhidrát lesz.
mindazonáltal, ha magas a cukra, lehet, hgy nem kéne addig nasiznia, amíg a cukra rendbe nem jön. cukrot, mézet tilos fogyasztania, bár ezt valószínűleg ti is tudjátok.
nekem még jó nasinak bevált: zabkorpa (meleg) tejjel, kevés folyékony édesítővel és pár csepp vaníliaaromával elkeverve. erre még jöhet gyümölcs - teljesen olyan, mint a vaníliás tejbegríz, és még a bélműködésre is jó hatással van. ha a tejet nem bírja, lehet joghurt is, de az persze csak hidegen.
Köszönöm a válaszokat!
Elszomorodtam...Igen tudjuk és soha nem is fogyasztott se cukrot se mézet! Sajnos ez van..cukrot egyáltalán nem fogyaszt, de szénhidrát az gyűl..mindig!!!Nem tudom már h valaha is lesz-e elfogadható eredményünk.
Na de nem erről volt szó..
Mégegyszer köszönöm.
szia, én írtam a korpát.
van egy könyv, Katona Zsuzsa írta, és még több helyen lehet kapni, a címe: Cukor nélkül. mindenféle teljes kiőrlésű lisztből készült piskóta stb. van benne. talán tudtok belőle ötletet meríteni.
nekem tényleg a rostos ételek váltak be: ha eszem rostot kaja mellé, kevésbé emelkedik meg a vércukrom.
édességet lehet mondjuk enni egy szárnyashússal készült székelykáposzta után. a savanyított káposzta nagyon rostos, savas is, így nem emeli meg a vércukrot számottevően. ha erre eszi a desszertet, talán az sem fogja felnyomni a cukrát.
csak még egy ötlet: a bolti diabetikus puding nagyon erősen emeli a vércukrot, mert szinte 100%-os keményítő tartalmő.
a gyümölcscukor, amit sokan használnak sütisütéshez, szintén tartalmaz szénhidrátot.
Köszönöm a válaszokat! Tegnap kiprobáltam, de nem mertem csak rozslisztből sütni:D 1/4 sima liszt volt..Hát nem lett szörnyű, persze keményebb lett egy picit a teteje is.De attól sikeres volt.
Amúgy meg jó hogy mondod..cukrosat nem fogyasztott és voltunk vizsgálatra és 3csillagocska volt a cukor..És el nem tudtuk képzelni, hogy megint, hogy lehetett cukor pozitiv..De..hát a kinder-szeletet készitettem a hétvégén...és abba 2 pudingpor is kellett.
Hát mindenképp köszönöm az ilyen kis apró tanácsokat...Én mindig végig futok az összetevőkőn amikor veszek valamit..de úgy látszik, hogy nem eléggé, és sajnos túl sok minden ami számit szegénykémnek.
Szép napot mindenkinek!
én írtam a pudingport meg a zabkorpát. nem akarok tolakodó lenni, de szoktam írni egy blogot cukorbeteg étkezésekről, ha van kedved, nézd meg (most az utolsó 50 bejegyzés kicsit rendhagyó, mert volt egy epekő-műtétem, ezért a kajám még szigorúbb, meg írtam a kórházi élményekről).
az oldalamon találsz tápanyagtáblázatot, ennek nagy hasznát tudjátok venni. www.cukorbeteg.blog.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!