Hogyan készítsünk zöldbab (vajbab) főzeléket?
a zöldbabot felteszed annyit vízben főni, hogy ellepje. teszel bele sót. közben elkezded készíteni a rántást (liszt és olaj). amikor a rántás kihűlt belekeversz egy pohár tejfölt, majd felengeded kevés hideg vízzel és azzal csomómentesre kevered, majd hozzá adod a megfőtt zöldbabhoz.
tippek:
1. a rántásba tehetsz pirospaprikát is.
2. amikor a zöldbabhoz engeded a rántást a tüzet vedd alacsonyra a gáztűzhelyen.
3. valaki egy pici ecetet is tesz bele.
Éppen most főzök én is :) A fagyos babot feltettem annyi sós vízbe, amennyi éppen ellepi. ha megpuhult, berántom egy halvány -fokhagymás rántással, vagyis egy kevés pirospaprikát is teszek bele.
Én hidegvízzel , habverővel simára keverem a rántást és úgy öntöm a csendesen fővő zöldbabhoz.Megszórom friss petrezselyemzölddel a végén.
Tejfölt csak asztalnál kínálok mellé, mert nem mindenki szereti.
Zöldbabot annyi vizel felengedett hogy éppen ellepje.Sózod egy kevés cukrot is adsz hozzá.Teszel bele egy fej vöröshagymát amit a rántás előtt eltávolítod. Elkészíted a zsemleszínű rántást amibe egy kevés finomra vágott hagymát píritól.Rántást felengeded hideg vízzel.Majd hozzáadod a főzelékhez majd kiforralod.Növelheted a főzelék élvezeti értékét ha vajban párolt petrezselyemzöldet adsz hozzá.
Valamint a rántásba tehetsz még egy kevés mustárt,tejfölt,fűszerpaprikát,petrezselyemzölded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!