Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 10 főre kevés munkával járó étel?

10 főre kevés munkával járó étel?

Figyelt kérdés

Holnap tíz főre kellene ételt készíteni. Sajnos ötletem sincs, hogy mi legyen.

Valami olyat szeretnék, ami kevés előkészülettel tepsin/jénaiba összedobálható, aztán a munka nagy részét a sütő végezné.

Egyedüli ételérzékenység, amit figyelembe kell venni: tejszín

Bármilyen tippnek, receptnek nagyon örülnék!

2015. ápr. 18. 08:17
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Paprikás krumpli.
2015. ápr. 18. 08:26
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Sok főre én mindig pörköltet csinálok, csak a húst kell felaprítani (hagymát aprítva veszem). A másik a csirkehúsleves, abba is mirelit leveszöldséget teszek, csak beszórok mindent a fazékba és megfő; zéró meló van vele. Krumplit én nem csinálnék mert 10 főre nagyon fárasztó megpucolni.
2015. ápr. 18. 08:47
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Jó ötlet a tepsiben összerakott csirke, de 10 főre nem biztos hogy elegendő 1 tepsivel, tehát mellé még más egyebeket is kellene.

Inkább mondanám hogy egy jó fazék babgulyás mint egytál étel puha kenyérrel. Csülköt-babot még ma beáztatni!!!

És egy adag lekváros bukta, vagy sós pogácsa, hasonló, amíg a babgulyás megfő, de azt akár még ma is meg tudod sütni.

2015. ápr. 18. 09:22
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Én is csinálnék egy tartalmas levest. Gulyás, vagy babgulyás, palóc leves. És utána meg valamilyen pörköltet, mondjuk túrós tésztával. És akkor még dönthetnek is, hogy húsmentes, vagy húsos verziót kérnek.

Az a baj, hogy 10 emberre a sütőben egy tálban nem tudsz eleget sütni, és akkor már két kört kell sütnöd.

2015. ápr. 18. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
10 főre szerintem a legjobb megoldás egy szép nagyra nőtt pulyka egészben sütve. Az előkészítése 10 perc, aztán megsüti magát. Mellé zöldsaláta, sült zöldségek kb. fél óra alatt megvannak maximum. A zöldségeket ugyanígy készítheted sütőben, akkor azokkal sincs gond. Csak a hőfokra kell odafigyelni.
2015. ápr. 18. 15:02
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Egy ilyen kérdésre adott válaszokat mi alapján lehet lepontozni? De most komolyan.. :D
2015. ápr. 18. 15:55
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A sütőnk olyan, hogy két rácson is lehet egyszerre sütni, tehát két tepsinyi cucc fér bele.

2015. ápr. 18. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Rizseshús.
2015. ápr. 18. 17:59
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

-Húsleves (nem sokat kell mellette állni)

-Sült oldalas vele-sült burgonyával vagy párolt rizzsel,pecsenyelével (visszamaradó zsírjából tudod készíteni),savanyúsággal pl csalamádé

Vagy pl ilyet is lehet:húslevesbe karajcsont mellet egész-karajt is megfőzöl.Majd a megfőtt karajt felszeleteled.

Készítel egy paradicsommártást vagy egy meggymártást.

A megfőtt karajszeletet mártással és főtt burgonyával tálalod.

2015. ápr. 18. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!