SOS! Hogy hozzam helyre ezt az ételt?
A rizstej meg zabliszt nem egészségesebb, mintha normálisan készítetted volna el, csak akkor ehetö lenne.
Most csak annyit tudsz tenni, hogy ha van még sóska, akkor külön - gyakorlatilag víz nélkül - megfözöd és az eddigi müvedhet adod. Külön fözz meg egy-két szem krumplit (a fözelék mennyisége szerint), és egy szitán keresztül nyomd bele a fözelékbe és forrald össze, az besüríti.
Az íze egyébként nem a sok víz miatt rossz, hanem mert nem füszerezed rendesen, illetve a zab + rizs nem illik a sóskához, ezen kivül a füszereket nagyrészt semlegesíti.
Húzd be étkezési keményítővel, az a legegyszerűbb, leggyorsabb, legtisztább. 2 perces művelet.
Ha nem akarsz keményítőt használni, reszelj bele (sajt reszelőn ) nyers burgonyát, viszonylag sokat, (Ne külön főzd meg, mert úgy kiázik belőle a keményítő) aztán ha megfőtt, akkor botmixerrel adjál neki.
Tápióka keményítőm van itthon, az vajon jó?
Csak só és édesítő van benne, mert édesre szeretnénk.
Hát... kicsit másképp sűrít, inkább ilyen nyúlósra, nem a megszokott sűrűséget csinálja.
Sima egyszerű liszt nincs otthon?
Mert akkor azt is el lehetne keverni vízzel, habverővel csomómentesre, (esetleg átszűrni) és azzal is be lehetne húzni.
Nem halsz bele egy kis lisztbe, semmi egészségtelen nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!