Hogyan kell a receptben megadott cukor mennyiséget stevia-ra átváltani? Még sosem készítettem diabetikus süteményt, de most megpróbálkoznék vele, de sajnos fogalmam sincs, ha 160 g cukrot ír a recept, az vajon mennyi steviának felel meg?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 15. 19:56
1/4 anonim válasza:
Ha feltétlen diabetikus süteményt akarsz, akkor keress hozzá receptet. 16 deka cukrot nem pótolhatsz mással, mert nem lesz jó a tésztád.
2/4 A kérdező kommentje:
Én is ettől tartottam. :S El nem tudtam képzelni, ha annyival kevesebb kell belőle, akkor hogyan fog összeállni a tészta rendesen...
Az a baj, hogy ezt a receptet már kinéztem, de ezek szerint nem lesz jó. :(
2015. ápr. 15. 20:12
3/4 egybaba válasza:
Ha nem élesztős a tészta lehet jó bele a stívia.
Csak az élesztő felfuttatásához kell cukor.
(cukron élnek meg az élesztőgombák, máson nem)
A sütőporos sütikbe lehet cukorpótlót tenni.
Talán segíthetek, ha megírod a receptet
(egy szakácskönyv író)
4/4 A kérdező kommentje:
Hú, ez élesztős tészta lenne... :s
De állítólag az simán meleg tejben is felfut, nem?
A recept:
500 g liszt
80 g cukor
fél tk só
egy kocka élesztő
250 ml langyos tej
1 tojás
80 g puha vaj
2015. ápr. 15. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!