Elrontott sonka?
Tegyél a fözövízbe sót. Ugyanis a legtöbb sonkát, amit húsvétra lehet kapni, nem hagyományosan pácolják/füstölik, hanem gyors eljárással. Ezért nem sós, és nem kell/célszerü kiáztatni. MIvel te ezt tetted, ezért sótalan, a sót vissza kell pótolnod.
Azért nem lett puha, mert a rostok kiszáradtak, erre a megoldás, ha felforralod újra (ezúttal elég sóval) és utána a fözövízben hagyod kihülni teljesen. Akkor a rostok megszívják magukat és ehetö lesz.
Egy sonkát annyi óráig kell főzni, ahány kg.
Ez nagyon úgy néz ki, hogy egy rosszul pácolt termék. Használd el feldolgozott ételekbe: sonkás tészta, pizza, csiga, pogácsa, palacsinta, tésztaszósznak, chili con carnéba, paradicsomos raguba tésztához vagy krumplipüréhez, sonkás töltött gombócba, salátába, melegszendvicskrémbe stb.
Hát már ezen nehéz lesz javítani. tényleg nem kellett volna beáztatni. Újra főzheted egy darabog sóval, de lehet, hogy nagyon vizes lesz.
Tipp: esetleg ledarálva egy részéből csinálj finom sonkakrémet (kis reszelt hagyma, főtt tojás, kevés tejföl, mustár és persze egy kis só )a maradékot lefagyasztod és levesbe, káposztába, vagy egy újabb sonkakrémnek jó lesz valamikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!