MIvel sűrítsem a frankfurti levest liszt helyett?
Mennyi liszt kell bele? 2-3 evőkanálnyi? Annyitól nem hízol el.
Teljes kiőrlésű liszttel szerintem ne próbálkozz. Anyósom biomániás egy pár éve, és pont ezzel szokott elrontani mindent, amihez fehérliszt kellene (pl palacsinta). Én is szeretem a teljes kiőrlésű lisztet, minden kenyerembe teszek, de van, amihez egyszerűen nem alkalmas.
A sűrítésre alkalmas a puhára főtt,(botmixerrel) pépesíthető:-Burgonya
-Petrezselyemgyökér
-Hagyma
-20% tejföl
Lehetőleg egyfélét válassz ki és a levesedhez a tejföl is megy
én krumplival szoktam helyettesíteni.belefőzöm a többi zöldséggel együtt a félbevágott krumplit, aztán egy kis kivett lével együtt elmixelem, és zutty, vissza a levesbe.
Ma azonban a zöldborsópörköltet rizsliszttel sűrítettem rántás nélkül, szuper lett!( a rizsliszt szerintem jobban sűrít, mint a búzaliszt,kb. fele kell belőle.)
az étkezési keményítőt csak olyan ételekhez használd, aminél nem fontos a szín, mert attól áttetsző lesz a szaft, és a keményítős ételek a felmelegítéskor elvesztik sűrítős állagukat,(kicsit vizes jellegű lesz) vagyis minden melegítéskor újra kellene keményítőzni az ételt, hogy megfelelő sűrű legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!