Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem kelt meg a kalács?

Miért nem kelt meg a kalács?

Figyelt kérdés

Kenyérsütő gépben dagasztottam kelesztettem, másfél óra alatt nem kelt meg. Tűzhely sütőjében sütöttem, ott egy kicsit nőtt de így sem lett jó. Élesztő friss, sima liszttel. Mi lehet az oka? A recept:

12 dkg kristálycokor

1 csomag vaniliacukor

50 dkg liszt

2,5 dl tej

1 dkg só

2 tojás sárgája

2dkg élesztő

5 dkg mazsola



2015. ápr. 1. 10:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az élesztö lehetett túl régi, vagy túl forró közegbe került.
2015. ápr. 1. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
vagy pedig kevés volt az élesztő bele. mamámnak múltkor 2 kockát kellett beletennie, hogy megkeljen a pogácsája :S
2015. ápr. 1. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, április 4 volt az élesztő dátuma.
2015. ápr. 1. 11:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Az elsőnek: hideg gépbe (kb 22 fok) lettek töltve az adalékok.
2015. ápr. 1. 11:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Por alakú vagy kocka élesztő volt? Biztos, hogy élesztő volt?

(Bocs a kérdésért, Anyum mindig következetesen azt hiszi a sütőporra, hogy élesztő és nem érti miért nem kel meg a lángos.)

2015. ápr. 1. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi kelesztő tálba rakjuk a kelesztendő dolgot letakarva és melegre és mindig megkel. :))
2015. ápr. 1. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Felfutott az élesztő az elején?
2015. ápr. 2. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A kenyérsütöbe nem kell és nem is szabad felfuttatni az élesztöt
2015. ápr. 2. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Ahogy a leírásban volt, abban a sorrendben egyszerre tettem bele a hozzávalókat. Az érdekesség, hogy egy órával később, ugyanolyan élesztővel a nagymami liszttel egymásután 2 kenyeret sütöttem. Úgy megkelt, hogy még a fedelet is érte...

A találgatóknak: kb 5 éve csak otthon, géppel sütött kenyeret eszünk. Tehát tudom, hogyan néz ki az élesztő.

2015. ápr. 3. 11:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Kenyérsütő gép ide vagy oda: ha az élesztő rossz, az nem fog kiderülni így. Mindig, minden kelt tésztához beindítom az élesztőt, hogy lássam, él-e, ha nem is teljesen futtatom fel. Jobb így, mint kidobni a komplett tésztát.


Magam több, mint 10 éve kizárólag otthon készült kenyeret, péksüteményt fogyasztok. Dagasztógéppel készítve, kézzel formázva és sütőben sütve. A kenyérsütőgép készítményeit többek között ezért sem szeretem.

2015. ápr. 3. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!