Teljes kiőrlésű pizzatészta édesítővel/cukorpótlóval?
Az lenne a kérdésem, ha vékony tésztás tönkölybúza lisztes pizzát szeretnék sütni, használható cukor helyett folyékony édesítőszer a tésztájához?
(Van egy cukorbeteg ismerősöm, aki enne belőle, és ennyi még belefér, de cukorral már sok lenne, azért kérdezem)
Találtam receptet egy oldalon, de szeretnék biztosra menni, ha valaki írna tapasztalatot, aki csinálta már így azt megköszönném! Így is ehető, és összeáll a tésztája rendesen?




















Pizzatésztába nem kell cukor.
Ha a felfuttatás miatt kérded, akkor egyrészt az nem annyi cukor, ami akár egy cukorbeteg napi étrendjében számottevő lenne (egy adag pizzába 1-2 gramm plusz szénhidrátot jelentene), tehát akár nyugodtan bele is tehetnéd. DE ugyanakkor az élesztőnek bőségesen elegendő az a szénhidrát, ami a lisztben van, attól is szépen felfut. A mesterséges édesítőszerektől nem futna fel jobban, sőt van olyan édesítőszer, ami "öli" az élesztőgombákat, és egyáltalán nem kelne meg a tésztád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!