Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Teljes kiőrlésű pizzatészta...

Teljes kiőrlésű pizzatészta édesítővel/cukorpótlóval?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, ha vékony tésztás tönkölybúza lisztes pizzát szeretnék sütni, használható cukor helyett folyékony édesítőszer a tésztájához?

(Van egy cukorbeteg ismerősöm, aki enne belőle, és ennyi még belefér, de cukorral már sok lenne, azért kérdezem)

Találtam receptet egy oldalon, de szeretnék biztosra menni, ha valaki írna tapasztalatot, aki csinálta már így azt megköszönném! Így is ehető, és összeáll a tésztája rendesen?


2015. márc. 30. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak simán hagyd ki a cukrot, a pizzatésztának amúgy sem kell édesnek lennie.
2015. márc. 30. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A cukor az élesztő miatt kell, édesítőszer nem jó. Hagyd ki a cukrot, max lassabban fog megkelni.
2015. márc. 30. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen felesleges a pizzatésztát bármivel is édesíteni, nem kalács az. Egyébként egészen biztosan összeáll és megkel folyékony édesítővel is a tészta, de nem kell bele, az élesztőgombák lebontják maguknak a lisztet minden rásegítés nélkül is.
2015. márc. 30. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi, én is csak az élesztő miatt gondoltam. Akkor kihagyom.
2015. márc. 30. 10:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Isten ments, hogy édes legyen, nem azért gondoltam.:D De én még csak hagyományosan csináltam eddig, és féltem, ha valamit (pl azt a kevéske cukrot) kihagyom nem lesz megfelelő a tésztája. Köszi a válaszokat!
2015. márc. 30. 10:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Pizzatésztába nem kell cukor.

Ha a felfuttatás miatt kérded, akkor egyrészt az nem annyi cukor, ami akár egy cukorbeteg napi étrendjében számottevő lenne (egy adag pizzába 1-2 gramm plusz szénhidrátot jelentene), tehát akár nyugodtan bele is tehetnéd. DE ugyanakkor az élesztőnek bőségesen elegendő az a szénhidrát, ami a lisztben van, attól is szépen felfut. A mesterséges édesítőszerektől nem futna fel jobban, sőt van olyan édesítőszer, ami "öli" az élesztőgombákat, és egyáltalán nem kelne meg a tésztád.

2015. márc. 30. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen a felfuttatás miatt kérdeztem, de akkor megnyugodtam, hogy nem feltétlenül kell bele!:) Szerintem sem hiányzik amúgy se...
2015. márc. 30. 12:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!