A pizzatészta már a sütés elején túlságosan megdagad és egy vékony kemény kéreg képződik rajta ami pici nyomása betörik. Túl sokat teszek bele vmiből?
Olyan nincs, hogy túlságosan megdagaszt valaki egy tésztát.
Az élesztö lehet sok, nem írtad, hogy mennyi lisztet és élesztöt használsz.
De sokkal valószínübb nekem, hogy túlkel a tészta. Amikor a tálban megkeleszted, utána kell nyújtani, megrakni amivel akarod, de ekkor nem kell újra keleszteni.
Most akkor az állagával van baj, vagy az ízével?
Egyébként a friss pizza ropogós, soha nem lesz olyan, hogy a felülete, főleg alul, puha lesz.
Pláne otthon, sütőben sütve, ami (lehet az akármilyen sütőre specializált recept) nem igazán alkalmas pizza sütésre.
Túl sokáig sül, (az ideális sülési idő 3-4 perc) és kiszárad.
Ha az zavar, hogy ropogós a tészta felülete, süsd minél forróbb sütőben, minél rövidebb ideig, utána pedig ha kivetted, takard le, és úgy a gőzben visszapuhul.
De amúgy elég fura ízlésed van, általában szeretni szokták a ropogós pizzát.
Mármint ha a tészta felülete roppanós.
- keleszted egyszer 15-20 percig előmelegített sütőben (még a tálban)
- duplájára feljön kb.
- utána kinyújtod 2-3 mm-re, megpakolod
- be a sütőbe úgy 15-20 percre - nem szabadna, hogy tovább keljen
Vagy: túl nagy lángon sütöd, és megkapod
Amúgy nekünk ez a tuti: [link] - soha nem szárad, mindig puha, normálisan megkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!