A pizzatészta már a sütés elején túlságosan megdagad és egy vékony kemény kéreg képződik rajta ami pici nyomása betörik. Túl sokat teszek bele vmiből?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Olyan nincs, hogy túlságosan megdagaszt valaki egy tésztát.
Az élesztö lehet sok, nem írtad, hogy mennyi lisztet és élesztöt használsz.
De sokkal valószínübb nekem, hogy túlkel a tészta. Amikor a tálban megkeleszted, utána kell nyújtani, megrakni amivel akarod, de ekkor nem kell újra keleszteni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Most akkor az állagával van baj, vagy az ízével?
Egyébként a friss pizza ropogós, soha nem lesz olyan, hogy a felülete, főleg alul, puha lesz.
Pláne otthon, sütőben sütve, ami (lehet az akármilyen sütőre specializált recept) nem igazán alkalmas pizza sütésre.
Túl sokáig sül, (az ideális sülési idő 3-4 perc) és kiszárad.
Ha az zavar, hogy ropogós a tészta felülete, süsd minél forróbb sütőben, minél rövidebb ideig, utána pedig ha kivetted, takard le, és úgy a gőzben visszapuhul.
De amúgy elég fura ízlésed van, általában szeretni szokták a ropogós pizzát.
Mármint ha a tészta felülete roppanós.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
- keleszted egyszer 15-20 percig előmelegített sütőben (még a tálban)
- duplájára feljön kb.
- utána kinyújtod 2-3 mm-re, megpakolod
- be a sütőbe úgy 15-20 percre - nem szabadna, hogy tovább keljen
Vagy: túl nagy lángon sütöd, és megkapod
Amúgy nekünk ez a tuti: [link] - soha nem szárad, mindig puha, normálisan megkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!