Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pizzatészta már a sütés...

Jakob kérdése:

A pizzatészta már a sütés elején túlságosan megdagad és egy vékony kemény kéreg képződik rajta ami pici nyomása betörik. Túl sokat teszek bele vmiből?

Figyelt kérdés
Sok receptet kipróbáltam már, de mindig ugyanaz az eredmény. A tészta szépen megkel, a sütéskor még jobban, de nem egy puha finom pizza lesz az eredmény, hanem alul és felül is kialakul egy kemény réteg. Közte már jó az állag, de az íze nem az igazi. Sok lehet az élesztő vagy túl sokáig dagasztom?

2014. okt. 24. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy túlságosan megdagaszt valaki egy tésztát.


Az élesztö lehet sok, nem írtad, hogy mennyi lisztet és élesztöt használsz.


De sokkal valószínübb nekem, hogy túlkel a tészta. Amikor a tálban megkeleszted, utána kell nyújtani, megrakni amivel akarod, de ekkor nem kell újra keleszteni.

2014. okt. 24. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
28%
A Pizzatésztát nem 1 cm vastagra sodorják ki, hanem 3-4mm-re.
2014. okt. 25. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Most akkor az állagával van baj, vagy az ízével?


Egyébként a friss pizza ropogós, soha nem lesz olyan, hogy a felülete, főleg alul, puha lesz.


Pláne otthon, sütőben sütve, ami (lehet az akármilyen sütőre specializált recept) nem igazán alkalmas pizza sütésre.

Túl sokáig sül, (az ideális sülési idő 3-4 perc) és kiszárad.


Ha az zavar, hogy ropogós a tészta felülete, süsd minél forróbb sütőben, minél rövidebb ideig, utána pedig ha kivetted, takard le, és úgy a gőzben visszapuhul.


De amúgy elég fura ízlésed van, általában szeretni szokták a ropogós pizzát.

Mármint ha a tészta felülete roppanós.

2014. okt. 25. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

- keleszted egyszer 15-20 percig előmelegített sütőben (még a tálban)

- duplájára feljön kb.

- utána kinyújtod 2-3 mm-re, megpakolod

- be a sütőbe úgy 15-20 percre - nem szabadna, hogy tovább keljen


Vagy: túl nagy lángon sütöd, és megkapod


Amúgy nekünk ez a tuti: [link] - soha nem szárad, mindig puha, normálisan megkel...

2014. okt. 26. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!