Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni finom...

Hogyan kell készíteni finom ragu levest?

Figyelt kérdés
Még soha nem ettem,s nem is főztem.Az utóbbi időben sokat hallani róla különböző főzős műsorokban.Ti hogy főzitek meg?
2010. febr. 16. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!


Én így csinálom (ha sietek cs.mellből, de sertésből sztm sokkal finomabb):


kevés vajon megfonnyasztok egy kicsi fej hagymát (tényleg csak az íze miatt)


rádobom a kockára vágott husit teszek rá delikátot, borsot, tárkonyt.


Amikor a husi kifehéredik hozzáteszem a kockára vágott zöldségeket (s.répa, petrezselyem, karalábé, zeller), szórok rá egy púpos kanál lisztet, elkeverem és felengedem vízzel. Amikor már majdnem kész, teszek még hozzá zöldborsót és szeletelt gombát (frisset, nem konzervet) és nokedlit szoktam szaggatni bele.


A végén tejföllel vagy tejszínnel behabarom (én tejföllel jobban szeretem).


Tárkonyt is lehet még bele tenni (illetve sózni, borsozni), meg tárkonyecetet, de citromlével is finom (csak pár csepp, pikánsabb lesz- de ezt már csak amikor kész).

2010. febr. 16. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
kevés olajon megdisztelem a hagymát rá az apróra vágott húsit kicsit sózom borsozom ha kifehéredett ráteszem a kockára vágott zöldségeket igy is dinsztelem picit utana fölöntöm vízzel tovább füszerezem ha olyan a leves akkor a végén behabarom.ennyi.sok sikert
2010. febr. 16. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Én még egy kis kaporral is meg szoktam bolondítani!:)
2010. febr. 16. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
kb úgy ahogy előzők írták. én teszek bele ( a húson kívül nyilván) répát zöldséget, borsót gombát kukoricát, egész hagymát, fúszerek közül só bors tárkony. a titka szerintem a tárkony illetve, hogy sok fajta zöldség van benne, mert a sok jó íz mind belefől a levesbe és hmmm....
2010. febr. 16. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
ja és tejszínnel behabarom. néha fele tejszín fele tejföl.
2010. febr. 16. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! én is úgy csinálom, mint az előzőek, de teszek bele karalábét is.ha nagyobb darab húst veszek,mondjuk lapockát, akkor mindig teszek félre a leeső darabokból ragulevesnek valót.vagy , ha csirkecombokat csontozok ki, a csontokat elteszem alaplének és 1-2 combot felkockázok ragunak.előző este megfőzöm a csontokat /lehet karajcsont is /, máasnap főzöm a levest. kicsi hagyma, rá az apróhús,ha puha jöhetnek a zöldségek.répa,borsó., gomba, ha van karalábé. a csontlével öntöm föl. egy marék apró levestésztát is főzök bele.nagyon tartalmas finom leves.
2010. febr. 17. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
én pár darab babérlevelet is teszek bele, szerintem úgy sokkal finomabb
2010. febr. 17. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!