Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni dobostor...

Hogyan kell készíteni dobostortára a tetejét?

Figyelt kérdés
Mitől lesz szép? Hogyan lehet felszeletelni, hogy ne törjön szét a teteje?
2008. aug. 25. 22:42
 1/2 anonim ***** válasza:
88%

A dobostorta mind a 6 lapját külön kell megsütni...

A felső lapot vesszük: Kristálycukrot olvasztunk aranybarnára, lehetőleg olyan edényben amit nem sajnálunk, valószínűleg kukába kerül..a cukrot jó ha egy evőkanál vízzel elkeverjük,akkor nem fog úgy megégni..ha folyós aranyszínű szirupot kapunk, ráöntjük a felső lapra, ha lehet márványlapon, vagy üveglapon, mert mindent tönkretehet ha mellémegy..főleg az emberi bőrt arra nagyon vigyázz! Amíg a máz nem szilárdult meg vastag pengéjű hidegvízbe mártogatott késsel bejelöljük a szeleteket, nem kell egészen elvágni, csak hhogy könnyebb legyen szeletelni.. aztán rátesszük az összeállított tortára.

Igazábólez a teteje, de a hajlítottat is el lehet készíteni házilag ha ügyesen rátudod önteni a szirupot egy gömbaljú üvegtálra és azom bejelölni, illetve az előbb leírtakban száradás előtt még formázható.

Sok sikert..vigyázz a forró cukor egy ujjamat már megnyúzta!

Üdv : egy cukrász.

2008. aug. 25. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
cukrásznak tanultam én is. a tetejét úgy kell h megkaramelizálod a cukrot és melegen ráöntöd egy tésztalapra,ami majd a teteje lesz.majd míg meleg forrón beszeletezed.és mikor kihül,akkor már vágható lesz.
2008. aug. 26. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!