Hogyan kell készíteni dobostortára a tetejét?
A dobostorta mind a 6 lapját külön kell megsütni...
A felső lapot vesszük: Kristálycukrot olvasztunk aranybarnára, lehetőleg olyan edényben amit nem sajnálunk, valószínűleg kukába kerül..a cukrot jó ha egy evőkanál vízzel elkeverjük,akkor nem fog úgy megégni..ha folyós aranyszínű szirupot kapunk, ráöntjük a felső lapra, ha lehet márványlapon, vagy üveglapon, mert mindent tönkretehet ha mellémegy..főleg az emberi bőrt arra nagyon vigyázz! Amíg a máz nem szilárdult meg vastag pengéjű hidegvízbe mártogatott késsel bejelöljük a szeleteket, nem kell egészen elvágni, csak hhogy könnyebb legyen szeletelni.. aztán rátesszük az összeállított tortára.
Igazábólez a teteje, de a hajlítottat is el lehet készíteni házilag ha ügyesen rátudod önteni a szirupot egy gömbaljú üvegtálra és azom bejelölni, illetve az előbb leírtakban száradás előtt még formázható.
Sok sikert..vigyázz a forró cukor egy ujjamat már megnyúzta!
Üdv : egy cukrász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!