Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdetleges alapanyag-felszere...

Kezdetleges alapanyag-felszereltséggel mit és hogyan készítsek el ebből a nyolc csirkecombból és gombával, mert egy-két nap és lejár a szavatosság? Sos

Figyelt kérdés

Tej nincs most itthon.

Van egy régi tepsim, olaj, zsír nincs.

Panirozni tudok

2015. márc. 16. 05:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Még írok tejfölös gombát is, csak most el kell mennem egy kis időre.ez sült csirke mellé kiváló szósz lesz, rizzsel vagy tésztával.
2015. márc. 16. 10:36
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

En ezt a levest nagyon szeretem gombabol

Gombat aprora vagsz pici olajon, kis vizzel soval borssal puhara parolod. Ha van rudmixered puresitheted a gombat, de nem muszaj. Ha nem puresited forrald el rola a viz nagyreszet. Keverj bele egy evokanal lisztet onts bele vizet es ha van tejszint. Ha nincs jo lesz tejfol is. Akkor van kesz ha egyet forr. Ha szukseges fuszerezheted. Sajtot is reszelhetsz bele, finom izt ad neki.

Ez egy eleg egyszeru es gyors leves

2015. márc. 16. 10:39
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A gombat meg lehet pucolni, de ha szep feher kivulrol, akkir eleg jo alaposan megmosni es a tonk alhat levagni
2015. márc. 16. 10:40
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor a gombaszósz, ahogy én csinálom. Mondjuk fél kiló gomba vékony szeletekre vágva. egy kisebb fej hagymát nagyon finomra vágok, és zsiradékon egy kis sóval megdinsztelem (elfőzöm, mint a pörköltszaft alatt ), ha krémes ráteszem a gombát, ezt is sózom finoman és fedő alatt kezdem párolni. saját levet enged, általában ebben meg is puhul.

Sűríteni tobbféle képpen is lehet, nagyon egyszerű a leszórásos módszer. Fél kilónyihoz kb 3 kis fakanálnyi liszttel leszórom, alaposan átkeverem, majd kevés hidegvízzel felöntöm, kevergetem, hogy a liszt oldódjon.

Ízlés szerint hangyányi pirospaprika is mehet bele.Be fog rendesen sűrűsüdni, ezért a vizet apránként pótolni kell, míg el nem éri a mártás sűrűséget.Így akkor készítem, ha csak az asztalnál kínálok tejfölt, mert éppen van, aki nem szereti.

ha tejfölösen akarom, akkor a megpárolt gombát lisztes-tejfölös habarással sűrítem be.

Egy kis pohár tejfölt egy tálkában habverővel elkeverek kb 2 csapott ek. liszttel, majd kiveszek a gombás szaftból, hogy hőkiegyenlítsem, és ezzel elkeverve óvatosan ráöntöm a gombára. pár percig együtt főzöm lassan.

a gombaszószt lehet ízesíteni kis mustárral,pici cukorral citromlével, más fűszerekkel is ízlés szerint.

Sülthús mellé nagyon finom, de csak tésztával vagy rizzsel is jóízű.

2015. márc. 16. 11:25
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszi. Bátorkodtam nekifogni a tepsis comboknak. Azt látom hogy még meg kell fordítsam. Nagyon izgulok egyébként
2015. márc. 16. 11:57
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz , ne izgulj :) majd írd meg a végeredményt.
2015. márc. 16. 12:00
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

En nem szoktam megforditani a combokat.

Ha van otthon fokhagyma dobhatsz par gerezddel a combok koze, jo izt ad.

2015. márc. 16. 12:40
 18/24 A kérdező kommentje:
Lassan kész. Akartam fokhagymát dobni, de bepánikoltam hogy mossam-ne mossam stb. Sül egy tíz percet már és kész, aztán jöhet a gomba. Közben feltettem főni sima vízben is a maradék három combot ami már nem fért a sütöbe. Szerintem egy óra.
2015. márc. 16. 12:49
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Azert sot borsot tettel a vizbe ugye?
2015. márc. 16. 13:41
 20/24 A kérdező kommentje:
Sót tettem :) nagyon cukorborsók vagytok,köszi :-)
2015. márc. 16. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!