Minek szórakozol az átváltással? Miért nem jó a bögrés megoldás? Pont az a jó ebben a receptben, hogy nem kell méricskélni, hanem fogsz egy bögrét, és azzal mérsz ki mindent.
2015. márc. 10. 07:56
2/12 anonim válasza:
Akármekkora bögre lehet, és így akármennyi deka is... A lényeg, hogy egymáshoz képest az arányok stimmeljenek, magyarul mindent ugyanazzal (vagy ugyanakkora) bögrével mérj.
Ennél egyszerübb mérés nincs, és teljesen fölösleges a dekára átváltás..
Aki meg azt írta, hogy mindegy, mekkora bögrével mér, annak azért nincs igaza, mert a 2 db tojás mennyisége nem mindegy, hogy 1 dl-es vag fél literes bögrével mért hozzávalókba kerülne.
2015. márc. 10. 08:46
5/12 anonim válasza:
Most nem azért, de nekem ezerféle bögrém van itthon!
2015. márc. 10. 09:32
6/12 anonim válasza:
azért lehet érezni, hogy kelle még bele tojás vagy sem...
2015. márc. 10. 10:01
7/12 anonim válasza:
"azért lehet érezni, hogy kelle még bele tojás vagy sem..."
HA nagyon gyakorlott vagy, akkor esetleg. De van olyan tészta is, amibe alig kell tojás, van, amelyik meg sokat igényel.
Éppen ezért nem mindegy, hogy miböl mennyi kerül a receptbe.
Az meg, hoyg valakinek sokféle bögréje van: éppen azért szokás - amennyiben nincs másként feltüntetve -, a 2,5 dl-es venni hozzá.
2015. márc. 10. 10:57
8/12 A kérdező kommentje:
Sigh. Én mindenkit nagyon szeretek de szerintetek mit fognak mondani a boltban ha kérek egy bögre mákot? Főleg itt Kanadában... A rengeteg link amit írtatok azon a mák speciel nem szerepel.
2015. márc. 11. 01:24
9/12 anonim válasza:
Veszel egy zacskóval. :)
2015. márc. 11. 07:18
10/12 anonim válasza:
Most lemértem neked: 200 g , ha egy negyedkilós csomagot veszel, az elég kellene, hogy legyen.
De Kanadában sem ritkaság a bögrés mérés, ha egy eladót emgkérdezel, biztos tud segíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!