Van 20 deka laktózmentes turóm. Van egy liter lm. Tejem is, liszt cukor stb. sütőpor. Nem szeretnék habot verni. Kellene valami süti, vagy édesség?
Muffin is készíthetsz belőle. a túrót cukorral, citromhéjjal, van. cukorral ízesíted és azzal töltöd meg a muffint.
legegyszerűbb a bögrés:
2 bögre liszt, másfél bögre cukor,2 tojás, , 1 bögre tej,
1 cs. sütőpor, 1 deci olaj, ha barnát akarsz, akkor 2 ek. kakaópor, egy kis fahéj is mehet bele.
A hozzávalókat összekevered, először a nedveseket, majd mehetnek bele a szárazak is.
nem kell túl keverni, fakanállal is tökéletes.
a kapszlikba teszel egy kis masszát, erre egy kiskanálnyi ízesített túrót, majd végül betakarod megint a tésztával.
azért ne érjen teljesen a papír széléig, mert nőni fog.
kb 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsül.
Több lesz, mint 12 db, tehát még egy adagot lehet belőle sütni.
Persze a túrón kívül bármivel is ízesítheted. darabolt gyümölcsök, mazsola, csoki, dió... és szinte végtelen.
Igen tepsiben is jó, de sütőpapírt tegyél bele. akkor csak úgy kanalanként potyogtasd bele a túrót.
Van egy Bocimobil nevű hasonló süti is.
Csinálj hamis túróst. Én pont tegnap csináltam. Kell hozzá 25 dkg fodros kocka vagy csuszatészta, túró, 1 cs. vaníliás cukor, 7 ek. cukor, 3 tojás, fél l tej, 10 dkg mazsola, 1 csipet só, 4 dl kefir, 2 dl tejföl.
A fodros kocka tésztát egy tepsi aljára szórod, (nem kell sem megfőzni, sem semmi zsiradék alá!!!), közben 2 tálban szétválasztod a tojásokat, egyikbe a sárgáját, másikba a fehérjét. A sárgáját kikevered a cukorral, túróval, kefirrel és tejföllel (én 6 dl tejfölt használtam), mazsolával, tejjel, majd a felvert tojásfehérje habot óvatosan belekevered, ráöntöd a tésztára és mehet is a sütőbe, míg a teteje be nem barnul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!