Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell csak a tojássárgája...

Miért kell csak a tojássárgája bizonyos sütemények tésztájához? Mi van, ha beleteszem a fehérjét is? Elég kezdő vagyok még.

Figyelt kérdés
Volt, már, hogy beletettem a fánkba a fehérjét is, és finom lett. Vagy talán csak sárgájával még jobb lett volna?
2010. febr. 15. 00:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A fehérje keményíti a tésztát.
2010. febr. 15. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen elsőnek igaza van.Picit szárazabb,érdesebb lesz úgy a tészta:)
2010. febr. 15. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A fehérje szárít! Egyértelmű! A sütik kilsejét is azért kenik sárgájával, hogy ne törjön szét, és ne repedezzen ki. Te is tégy így, ha csak nem szárazsütis recepted van!
2010. febr. 15. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! nekem is olyan nagyon finom pitereceptem van, amibe

csak a sárgája kell. a kimaradt fehérjét habosra keverem egy kanál tejföllel és azt kenem a pite tetejére.piros és finom puha lesz a teteje, nem repedezik, nem törik.

2010. febr. 15. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!