Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukrászok! Milyen krémmel...

Cukrászok! Milyen krémmel töltitek a csokitortát?

Figyelt kérdés
A sima, minden cukrászdában kaható csokitortára gondolok. Egyszer egy ismerősöm cukrász rokona azt mondta, hogy az a párizsi krém, receptet is küldött, viszont képeken elég sötétnek tűnt, nem túl tömény? Vagy több tejszín kell bele, és akkor jó lesz?

2015. márc. 4. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát csináld meg a recept szerit, és tegyél bele még vajat/tejszínt, ha sötétnek érzed. (Szerintem a sötét az igazán jó)
2015. márc. 4. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
De akkor a párizsi krém kell bele?
2015. márc. 4. 19:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Általában
2015. márc. 4. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
100%
Attól függ milyen csokitorta.vajkrémes ami főzött krémet tartalmaz.vagy tejszínes ami szintén főzött krémet tartalmaz csak tejszínnel van lazítva.vagy Rigókrém ami olvasztott csokoládé és habtejszín keveréke.vagy a párizsikrém aminek van egy anyaghányada és azt illik betartani mert a vaj tejszín cukor csokoládé aránya fontos a habosodáshoz.hogy jól ki tudd habosítani töltés előtt..a párizsikrém tartós töltelék ezért ennek egy hónap az eltarthatósága 0- +5fokon.eldöntheted milyen gyorsan fogyasztod el és ahhoz megfelelő krémmel töltöd.szerintem a legnépszerűbb az a vajkrém és főzöttkrém keverékéből készült csokoládés vajkrém.
2015. márc. 4. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, ami világosabb a tésztánál, inkább halvány szürkés-barnás színű, kicsit habos. Vaj biztos van benne, szerintem legnagyobb részben, olvasztott csokit kizárnám, nem tömény, csak kellemesen kakaós. tejszín nem tudom, hogy kéne-e. a dobostorta krémjénél biztos világosabb, talán a lúdlábénál is, és könnyebb. a sötét lapok között pedig kifejezetten szüürkésnek néz ki. a legátlagosabb cukrászdai csokitorta, és neten nem találok receptet, mert mindelhol csak különlegességek vannak
2015. márc. 5. 00:47
 6/6 anonim ***** válasza:
a mi cukrászdánkban nagyon egyszerű a sima csokitorta krémje, 1 kg vajkrém(fondantból és krémmargarinból készült) és 10 dkg kakaópor. ennyi az egész
2015. ápr. 4. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!