A lent linkelt csokitortát szeretném elkészíteni. Valaki aki régóta süt-főz, elárulná nekem, hogy mi a francos búbánatnak kell NYOLC órát pihennie a tortalapoknak?
2014. febr. 6. 19:36
1/4 anonim 



válasza:





A tésztát akkor tudod szépen felszeletelni, ha teljesen kihűlt, illetve a meleg tésztába vajas krémet tölteni sem tanácsos. Hogy erre miért pont 8 órát írt azt nem tudom.
2/4 anonim 



válasza:





Mert akkor lehet szépen felszeletelni. Gondolom, a 8 órát hozzávetőleges időnek írta, hogy legalább annyit pihenjen, mert azt is odaírta, hogy "vagy egy éjszakát".
3/4 A kérdező kommentje:
Rendben, csak azért lep ez meg, mert szobahőmérsékletre maximálisan 2-3 óra alatt lehül, erkélyre rakva meg még hamarabb.
Köszi, akkor ehhez igazodom.
Bár tegyük hozzá hogy damillal vagy cérnával bármikor gyönyörűen felszeletelhető...
2014. febr. 6. 20:13
4/4 anonim 



válasza:





Szerintem nemcsak a kihűlésen van a hangsúly. A benne levő alapanyagok = rétesliszt, kakakópor, mandulapor, valószínűleg idő kell nekik, amíg úgy kiadják magukból az egyes összetevőket, hogy önmagában a megsütött tortalap is valami eredeti, sajátos ízt, állagot ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!