Újraforralni a levest, pl. húslevest újraforralni és belefőni a tésztát? Hallottam így valakitől de butaságnak tartom.
Egyrészt akkor sokat kell rá várni mire kihűl, tehát egyszerűbb lenne kifőzni simán vízben majd úgy adni a leveshez és rögtön ehető a leves.
Másrészt egészségügyileg sem normális gy újraforralni, újrafőzni.
Mit gondoltok? Szerintem butaság csak?
sose pocsékolnám a huslevest tésztafőzésre(
én külön sós vizbe főzöm ki a levestésztát, daragaluskát is!
Mi is a levesben szoktuk megfőzni. Kiveszünk belőle egy részt egy másik edénybe és megfőzzük benne a tésztát, aztán pedig visszaöntjük a többihez. Úgyhogy nem pazaroljuk el a levest. És semmi baja nem lesz a forralástól. Szerintem összekeverted azzal, hogy a maradékot, ha felforralod, azt már nem lehet visszahűteni és újra eltenni, ezért csak annyit szabad megmelegíteni, amit éppen megeszel.
És miért jó, ha kihűl? A leves, kávé, csók forrón jó :)
Én mindig külön főzöm ki a levesbetétet, el nem pocsékolnám tészta kifőzésére a finom levest.
Amúgy sem jó, ha forraljuk a már kész levest.
Nem ajánlatos a húslevest újraforralni, mert eredendően is csak lassan, gyöngyözve főzzük.
A felmelegítés is lassan a legjobb, így is forróra lehet melegíteni.
A tésztát lehet a kivett lében megfőzni, vagy akár vízben is, de húslevesben főtt szerintem jobb ízű.
Egészségügyi szempontból semmi baj nincs az újramelegítéssel, feltéve, ha jó még az étel.Pl másnapra eltett maradéknak, hűtőben tárolva elvileg semmi baja nem lehet.
Én mindig külön főzöm a tésztát a húslevesbe, sós vízben. Úgy is "csudafinom"
De vannak olyan levesek, amibe bele kell főzni a tésztát, a húsleves nem ilyen.
1. Sokkal ízesebb lesz a daragaluska, májgombóc, tészta ha azt a húslevesben főzöd ki, mintha sima sós vízben főznéd.
2. Mi általában megfőzünk 3 liter húslevest, de ebédre csak 1 litert eszünk meg, ilyenkor 1 litert felforralunk és beledobjuk a tésztát, daragaluskát, amit csak szeretnénk. Nem kell leszűrni a tésztát, nem megy semmi se kárba.
+1 Nincs semmi egészségkárosító hatása, sőt, még a minőség se romlik, ha felforralod a húslevest megint. A lényeg, hogy mielőtt hűtőbe teszed lefedve, hűljön ki rendesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!