Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Újraforralni a levest, pl....

Újraforralni a levest, pl. húslevest újraforralni és belefőni a tésztát? Hallottam így valakitől de butaságnak tartom.

Figyelt kérdés

Egyrészt akkor sokat kell rá várni mire kihűl, tehát egyszerűbb lenne kifőzni simán vízben majd úgy adni a leveshez és rögtön ehető a leves.

Másrészt egészségügyileg sem normális gy újraforralni, újrafőzni.

Mit gondoltok? Szerintem butaság csak?


2015. márc. 2. 14:44
 1/9 gömbicica ***** válasza:
57%

sose pocsékolnám a huslevest tésztafőzésre(

én külön sós vizbe főzöm ki a levestésztát, daragaluskát is!

2015. márc. 2. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi is a levesben szoktuk megfőzni. Kiveszünk belőle egy részt egy másik edénybe és megfőzzük benne a tésztát, aztán pedig visszaöntjük a többihez. Úgyhogy nem pazaroljuk el a levest. És semmi baja nem lesz a forralástól. Szerintem összekeverted azzal, hogy a maradékot, ha felforralod, azt már nem lehet visszahűteni és újra eltenni, ezért csak annyit szabad megmelegíteni, amit éppen megeszel.

És miért jó, ha kihűl? A leves, kávé, csók forrón jó :)

2015. márc. 2. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Én mindig külön főzöm ki a levesbetétet, el nem pocsékolnám tészta kifőzésére a finom levest.

Amúgy sem jó, ha forraljuk a már kész levest.

2015. márc. 2. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem ajánlatos a húslevest újraforralni, mert eredendően is csak lassan, gyöngyözve főzzük.

A felmelegítés is lassan a legjobb, így is forróra lehet melegíteni.

A tésztát lehet a kivett lében megfőzni, vagy akár vízben is, de húslevesben főtt szerintem jobb ízű.

Egészségügyi szempontból semmi baj nincs az újramelegítéssel, feltéve, ha jó még az étel.Pl másnapra eltett maradéknak, hűtőben tárolva elvileg semmi baja nem lehet.

2015. márc. 2. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig kiveszik egy kis húslevest és úgy főzöm meg a tésztát. Csudafinom lesz.
2015. márc. 2. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
65%

Én mindig külön főzöm a tésztát a húslevesbe, sós vízben. Úgy is "csudafinom"

De vannak olyan levesek, amibe bele kell főzni a tésztát, a húsleves nem ilyen.

2015. márc. 2. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
6: Próbáltad már húsleves levébe főzni?
2015. márc. 2. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk az egesz csalad, nagymamák illetve mindenki igy csinálja. Kiveszünk a levesbol annyit amennyi kell a tesztahoz. Nem hiszem h 5 literbol pazarlás lenne 1,5 dl a tesztahoz.
2015. márc. 2. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 bumbi02 ***** válasza:

1. Sokkal ízesebb lesz a daragaluska, májgombóc, tészta ha azt a húslevesben főzöd ki, mintha sima sós vízben főznéd.

2. Mi általában megfőzünk 3 liter húslevest, de ebédre csak 1 litert eszünk meg, ilyenkor 1 litert felforralunk és beledobjuk a tésztát, daragaluskát, amit csak szeretnénk. Nem kell leszűrni a tésztát, nem megy semmi se kárba.


+1 Nincs semmi egészségkárosító hatása, sőt, még a minőség se romlik, ha felforralod a húslevest megint. A lényeg, hogy mielőtt hűtőbe teszed lefedve, hűljön ki rendesen.

2015. márc. 3. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!