Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Méteres süti receptet ismertek?

Méteres süti receptet ismertek?

Figyelt kérdés
Bevált méteres süti receptet keresnék. Párom mesélte néhány napja, hogy a mamája sokszor sütött neki ilyet, amíg kicsi volt. Most szeretném ezzel meglepni Valentin nap alkalmából. :) Kezdő háziasszony vagyok, így részletes leírást szeretnék kérni. :)
2010. febr. 13. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Én ilyet szoktam sütni:

[link]

Nem mindig használok rumot, de nagyon finom rummal is.

Mindig nagy sikere van.

2010. febr. 13. 18:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Jah és csokival szoktam leönteni a végén.
2010. febr. 13. 18:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Összetevők

5 tojás

25 dkg porcukor

1 dl étolaj

1 dl langyos víz

25 dkg liszt

3/4 csomag sütőpor

1 ek kakaópor

Krém:

1 csomag puncs vagy eper pudingpor

3 dl tej

20 dkg porcukor

20 dkg ráma

csokimáz:

15 dkg tortabevonó

5 ek olaj

Elkészítés

A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, az étolajat , a langyos vizet hozzáadjuk apránként, végül a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját.

A tészta felét az egyik őzgerinc formába öntjük, a másik feléhez 1 púpozott ek kakaóport teszünk és a másik formába öntjük. Forró sütőbe dugjuk, de a sülés közben a tüzet mérsékeljük. Ha kihűlt, a forma szerint szeleteljük és egy barna szeletet egy sárgával váltogatva a krémmel egy hosszú őzgerincé összetapasztjuk.

Krém: simára keverünk 1 csomag pudingport 3 dl tejjel. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve simára keverjük. A porcukrot a margarinnal kikeverjük. Mikor a főzött krém kihűl, hozzákeverjük a vajas krémet, amit rumaromával ízesítünk.

Csokimáz :vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk az olajat . A tészta tetején szétkenjük

Én a csokit mikrohullámú sütőben szoktam megolvasztani, majd úgy keverem hozzá az olajat.

2010. febr. 13. 18:48
 4/9 anonim ***** válasza:

tészta:

•4 tojássárgája

•25 porcukor

•1 dl olaj

•1 dl melegvíz

•4 tojás habja

•25 dkg liszt

•1 csomag sütőpor

a másik felébe:

•1 ek olaj

•1 ek. víz

•2 ek. kakaó

krém:

•2 csomag pudingpor (vaníliás és epres vagy puncsos)

•8 dl tej

•25 dkg margarin

•20 dkg porcukor

máz:

•csoki

•vaj vagy olaj

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd az olajat, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport is hozzátesszük. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan kézzel a masszához adjuk. A felét őzgerinc formába tesszük és sütjük. A másik felébe 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál vizet és két evőkanál kakaót keverjünk, majd ezt is őzgerinc formába töltjük és sütjük. Krém készítése: A tejjel felfőzzük a pudingport és a porcukrot. Majd ha kihűlt, belekeverjük a margarint. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk mind a kétféle tésztát. Úgy illesztjük össze újra, hogy a krém, plusz az egyik féle tészta, majd újra krém, plusz a másik féle tészta, és így folytatódik tovább, amíg a tészta el nem fogy.

2010. febr. 13. 18:52
 5/9 anonim ***** válasza:
2010. febr. 13. 18:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a recepteket. :)

Elkezdtem a sütit készíteni, de már ott elakadtam, hogy nem akar a tojásfehérje kemény habbá alakulni :( Olyan folyós, de habos. Ez baj? Miért lehet?

2010. febr. 13. 19:36
 7/9 A kérdező kommentje:

Megoldottam :) újra kezdtem és így már sikerült :P az első adag fehérjébe bele került egy kis sárgája is, gondolom ezért nem sikerült.

De most pedig van 4 habosra vert cukros tojásfehérjém, meg 4 sárgám. Na ez kuka lesz vagy valamit ki lehet ebből hozni? :D

2010. febr. 13. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:

"4 habosra vert cukros tojásfehérjém, meg 4 sárgám":D

a sárgájához kell adni a cukrot, és úgy kell kikeverni, a fehérjét meg magába, kemény habbá, és beleforgatni a tésztába:)

2010. febr. 14. 13:10
 9/9 A kérdező kommentje:
oké-oké :D mondtam, hogy nagyon kezdő vagyok :D :D
2010. febr. 14. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!