Méteres süti receptet ismertek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én ilyet szoktam sütni:
Nem mindig használok rumot, de nagyon finom rummal is.
Mindig nagy sikere van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Összetevők
5 tojás
25 dkg porcukor
1 dl étolaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
1 ek kakaópor
Krém:
1 csomag puncs vagy eper pudingpor
3 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg ráma
csokimáz:
15 dkg tortabevonó
5 ek olaj
Elkészítés
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, az étolajat , a langyos vizet hozzáadjuk apránként, végül a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját.
A tészta felét az egyik őzgerinc formába öntjük, a másik feléhez 1 púpozott ek kakaóport teszünk és a másik formába öntjük. Forró sütőbe dugjuk, de a sülés közben a tüzet mérsékeljük. Ha kihűlt, a forma szerint szeleteljük és egy barna szeletet egy sárgával váltogatva a krémmel egy hosszú őzgerincé összetapasztjuk.
Krém: simára keverünk 1 csomag pudingport 3 dl tejjel. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve simára keverjük. A porcukrot a margarinnal kikeverjük. Mikor a főzött krém kihűl, hozzákeverjük a vajas krémet, amit rumaromával ízesítünk.
Csokimáz :vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk az olajat . A tészta tetején szétkenjük
Én a csokit mikrohullámú sütőben szoktam megolvasztani, majd úgy keverem hozzá az olajat.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
tészta:
•4 tojássárgája
•25 porcukor
•1 dl olaj
•1 dl melegvíz
•4 tojás habja
•25 dkg liszt
•1 csomag sütőpor
a másik felébe:
•1 ek olaj
•1 ek. víz
•2 ek. kakaó
krém:
•2 csomag pudingpor (vaníliás és epres vagy puncsos)
•8 dl tej
•25 dkg margarin
•20 dkg porcukor
máz:
•csoki
•vaj vagy olaj
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd az olajat, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport is hozzátesszük. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan kézzel a masszához adjuk. A felét őzgerinc formába tesszük és sütjük. A másik felébe 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál vizet és két evőkanál kakaót keverjünk, majd ezt is őzgerinc formába töltjük és sütjük. Krém készítése: A tejjel felfőzzük a pudingport és a porcukrot. Majd ha kihűlt, belekeverjük a margarint. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk mind a kétféle tésztát. Úgy illesztjük össze újra, hogy a krém, plusz az egyik féle tészta, majd újra krém, plusz a másik féle tészta, és így folytatódik tovább, amíg a tészta el nem fogy.
Köszönöm a recepteket. :)
Elkezdtem a sütit készíteni, de már ott elakadtam, hogy nem akar a tojásfehérje kemény habbá alakulni :( Olyan folyós, de habos. Ez baj? Miért lehet?
Megoldottam :) újra kezdtem és így már sikerült :P az első adag fehérjébe bele került egy kis sárgája is, gondolom ezért nem sikerült.
De most pedig van 4 habosra vert cukros tojásfehérjém, meg 4 sárgám. Na ez kuka lesz vagy valamit ki lehet ebből hozni? :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
"4 habosra vert cukros tojásfehérjém, meg 4 sárgám":D
a sárgájához kell adni a cukrot, és úgy kell kikeverni, a fehérjét meg magába, kemény habbá, és beleforgatni a tésztába:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!