Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért sárgult be a kolbász?

Mxxx kérdése:

Miért sárgult be a kolbász?

Figyelt kérdés
Füstölés után egy 2 hónapra elkezdett sárgulni a kolbász. mi lehet az oka? Mérgező lehet? megromlott?

2015. febr. 27. 20:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget!
2015. febr. 27. 21:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is avasodik!

Ha már régebbi gyártás, tehát nem november-december, akkor bizony meglehet.

De valóban a silányabb minőségű törtpaprika is okozhatja.

2015. febr. 28. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 zolidobos ***** válasza:
100%

Ezer oka lehet, de szinte biztos, hogy valami technológiai hibára vezethető vissza. Mint:

-elégtelen sótartalom

-elégtelen füstölés

-helytelen tárolás

.

.

.

-stb.

Ha nincs kellemetlen (értsd: büdös), vagy avas szaga, nem penészedik, akkor FŐZVE még fogyasztható, én így már nem szívesen próbálkoznék vele. (nagyon gyenge a koszt a fertőző osztályon).

Ha jónak ítéled is meg, azonnal fagyasztó! Esetleg érdemes lenne hozzáértővel megnézetni, mert a romlott kolbász érdekes mutatványokra képes...

2015. febr. 28. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!