Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Somlói galuska dió nélkül?

Somlói galuska dió nélkül?

Figyelt kérdés

Én még soha nem ettem úgy,hogy dió lett volna benne,vagy legalábbis nem éreztem. Mégis akárhol olvasom a receptet mindenhol van benne dió :s

Nekem annak a somlóinak a receptje kellene,amiben nincs dió. Sőőt....még amit én szoktam enni abban puding sincs (se vanília,se semmien) mégis nagyon finom!!! Le tudná ezt írni nekem valaki,ha nagyon szépen megkérem???

2010. febr. 13. 15:16
 1/10 igabcsy ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy Te milyent ettél?

Én a dió nélküli változatot is ugyanúgy csinálom mint a diósat. Mivel a család egyik fele szereti a diót a másik nem, ezért ugyanabból a kelttésztából készítem. A kiszaggatott tésztát egyenként beleforgatom olvasztott margarinba és szorosan egymás mellé teszem egy tepsiben. Azután a tepsi egyik felében lévő tésztát megszórom darált cukros dióval a másikat nem. És jöhet a következő sor.

Tehát egy tepsiben sül a diós és a dió nélküli is.

A vanilia sodót (nem pudingot) pedig külön készítem el, és aki akar az tesz a sajátjára, aki nem az eszi sosó nélkül.

Tehát bármelyik receptet alapján elkészítheted. Nemszükséges bele a dió.

2010. febr. 13. 15:29
 2/10 igabcsy ***** válasza:
100%

na jól van..... én sem hülyülök meg....

Most vettem észre, hogy Te Somlói galuskát írtál én meg az aranygaluskára gondoltam

2010. febr. 13. 15:31
 3/10 anonim ***** válasza:
29%
Semelyik somlóiban nincs dió a tetejére szoktak szórni.Sárga és barna piskóta kell és a kettőt főzött krémmel kell összeragasztani az lehet vaniliás. csokoládéöntet és tejszínhab rá.
2010. febr. 13. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Most rákerestem a neten, tényleg sok receptben van dió, nem tudtam, hogy szoktak bele rakni, eddig dió nélkülit ettem én is. Szerintem hagyd ki és kész. Az öntetet meg csináld magad, ne pudingporból, hanem kakaóból, meg a többiből, ahogy a recept írja.
2010. febr. 13. 16:42
 5/10 A kérdező kommentje:
OK! Köszönöm szépen...bár a vaníliás dolgot még most sem értem,mert amit én ettem eddig,abban az sem volt soha,de akkor egyszerűen csak kihagyom majd és kész :)
2010. febr. 13. 23:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyukámé a legfinibbb. csinál 3 piskótát, egy sima, egy kakós, egy diós, köztük a vaniliás krém és rumba áztatott mazsola.

Kanállal szaggatunk belőle, tejszínhab, csokinötet rá..nyámiiiiii

2010. febr. 16. 23:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs benne se dió,se vaníliás krém,akkor az nem somlói galuska!
2010. febr. 17. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Most rákerestem a neten, tényleg sok receptben van dió, nem tudtam, hogy szoktak bele rakni, eddig dió nélkülit ettem én is.
2010. febr. 17. 16:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A krém hozzátartzik avval vannak a piskótarétegek összeragasztva.
2010. febr. 17. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan receptem van, ami kesudióval írja meg rumos mazsolával. Én rumot nem rakok bele viszont mindig teszek bele banánt, bár ezt sehol nem olvastam, de szerintem nagyon illik hozzá.
2010. febr. 18. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!