Somlói galuska dió nélkül?
Én még soha nem ettem úgy,hogy dió lett volna benne,vagy legalábbis nem éreztem. Mégis akárhol olvasom a receptet mindenhol van benne dió :s
Nekem annak a somlóinak a receptje kellene,amiben nincs dió. Sőőt....még amit én szoktam enni abban puding sincs (se vanília,se semmien) mégis nagyon finom!!! Le tudná ezt írni nekem valaki,ha nagyon szépen megkérem???
Nem tudom, hogy Te milyent ettél?
Én a dió nélküli változatot is ugyanúgy csinálom mint a diósat. Mivel a család egyik fele szereti a diót a másik nem, ezért ugyanabból a kelttésztából készítem. A kiszaggatott tésztát egyenként beleforgatom olvasztott margarinba és szorosan egymás mellé teszem egy tepsiben. Azután a tepsi egyik felében lévő tésztát megszórom darált cukros dióval a másikat nem. És jöhet a következő sor.
Tehát egy tepsiben sül a diós és a dió nélküli is.
A vanilia sodót (nem pudingot) pedig külön készítem el, és aki akar az tesz a sajátjára, aki nem az eszi sosó nélkül.
Tehát bármelyik receptet alapján elkészítheted. Nemszükséges bele a dió.
na jól van..... én sem hülyülök meg....
Most vettem észre, hogy Te Somlói galuskát írtál én meg az aranygaluskára gondoltam
Nekem anyukámé a legfinibbb. csinál 3 piskótát, egy sima, egy kakós, egy diós, köztük a vaniliás krém és rumba áztatott mazsola.
Kanállal szaggatunk belőle, tejszínhab, csokinötet rá..nyámiiiiii
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!