Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevállt galuska receptet irnátok?

Bevállt galuska receptet irnátok?

Figyelt kérdés
Még kézzel nem készitettem,eddig csak boltit ettem,és gondoltam kipróbálom,ezért szeretnék pontos arányokkal receptet kérni,előre is köszönöm!!
2009. okt. 13. 13:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Sajnos egész pontosan nem tudom leirni, de:


kb fél kiló liszthez teszek 2 - 3 tojást, egy csapott teákanál sót és annyi vizet, hogy éppen birjam keverni (ezt nehéz leirni, de elöször mindig csak kevés vizet tegyél hozzá, próbáld elkeverni, ha nem megy, akkor még egy kicsit, nekem kb 1 vizespohárnyi kell, van amikor több, van, hogy kevesebb ha erövel keverve összeáll és nincsenek benne lisztcsomók, akkor jó.) Folyós ne legyen, de azért nagyon kemény sem, mert akkor nem tudod kiszaggatni.

Egy nagyobb fazékban vagy lábosban forralj fel vizet kb 1 evökanál sóval, a galuskaszaggatót öblitsd le hideg vizzel, tegyél bele nem túl sok tésztát, és kevergetve szaggasd a vizbe. Keverd meg és ha felforrt, kicsit még fözzed, majd szedd ki hideg vizbe és jól öblitsd le. A többi tésztát ugyanigy szaggasd ki.

Figyelj rá, hogy ha a tészta a vizben van még, akkor könnyen kifut - ezért kevergetni kell néha.

2009. okt. 13. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat,a vizzel mindig gondom van,mikor igy irják,hogy érzésre adjam hozzá..,de megoldom!:)
2009. okt. 13. 14:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Ujra irok: a vizet csak apránkét add hozzá, mert ha túl folyós, akkor ragacsos lesz a galuska, ha túl kemény a tészta, akkor meg nem birod átnyomkodni, próbáld elöször kicsit leményebbre hagyni és ha túl nehezen megy, még egy pici vizet adni hozzá, de csak pár kanálnyit. Ha néhányszor csinálod, utánna már meg lesz az érzésed hozzá. (Ha véletlen túl puha a tészta és ragacsos a galuska, akkor többször váltott hideg vizben átmosva tudsz rajta javitani.)
2009. okt. 13. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
A vízbe tegyél egy kevés olajat,a galuska akkor jó,ha a szaggatás után a víz újra forrni kezd.Leöblíteni pedig melegvízzel kell,nem hideggel,mert attól kihül és az ízéből is veszít.Abba a tálba,amibe leszűrés után teszed tegyél egy kanálnyi zsírt,és a leszűrt galuskát forgasd meg fakanállal benne.Így nem fog összeragadni.Ha sok lett a galuska,le is fagyaszthatod,és a mikróban később felmelegítheted.
2009. okt. 13. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget és a válaszokat,holnap kipróbálom!:)
2009. okt. 13. 20:11
 6/10 anonim válasza:

2 tojás, 1 dl víz, 1 bögre(2.5dl-es) liszt, só.

A tojásokat elkevered a vízzel, majd hozzáöntesz annyi lisztet, amennyit felvesz, sózod.

Én ezt duplázni szoktam, gyerekeim imádják.

Forró sós vízbe szaggatod, miután feljött, kicsit még hagyjad, majd szedd ki, csöpögtesd. Én szoktam tenni rá vajat vagy margarint, jól összekeverem, nagyon finom...

2009. okt. 14. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
Utolsó vagyok, én nem szoktam öblíteni, szerintem felesleges...
2009. okt. 14. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,lejegyeztem ezt a galuska receptet is,kifogom próbálni!!!:) De már elkészitettem életem első galuskáját az első válaszoló receptje szerint,a vizet mindig óvatossan adagoltam hozzá..,nem is rossz,ahoz képest,hogy első,remélem fog izleni a családnak!Köszönöm még1-szer mindenkinek!:)
2009. okt. 14. 14:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok, örülök, hogy sikerült, ugyes vagy, ha többször csinálod, egyre jobban fogod érezni, hogy mikor jó a tészta.
2009. okt. 14. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Siker volt a családnál is,úgyhogy nem lehetett olyan rossz,köszi mégegyszer!:)
2009. okt. 14. 21:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!