Bevállt galuska receptet irnátok?
Sajnos egész pontosan nem tudom leirni, de:
kb fél kiló liszthez teszek 2 - 3 tojást, egy csapott teákanál sót és annyi vizet, hogy éppen birjam keverni (ezt nehéz leirni, de elöször mindig csak kevés vizet tegyél hozzá, próbáld elkeverni, ha nem megy, akkor még egy kicsit, nekem kb 1 vizespohárnyi kell, van amikor több, van, hogy kevesebb ha erövel keverve összeáll és nincsenek benne lisztcsomók, akkor jó.) Folyós ne legyen, de azért nagyon kemény sem, mert akkor nem tudod kiszaggatni.
Egy nagyobb fazékban vagy lábosban forralj fel vizet kb 1 evökanál sóval, a galuskaszaggatót öblitsd le hideg vizzel, tegyél bele nem túl sok tésztát, és kevergetve szaggasd a vizbe. Keverd meg és ha felforrt, kicsit még fözzed, majd szedd ki hideg vizbe és jól öblitsd le. A többi tésztát ugyanigy szaggasd ki.
Figyelj rá, hogy ha a tészta a vizben van még, akkor könnyen kifut - ezért kevergetni kell néha.
2 tojás, 1 dl víz, 1 bögre(2.5dl-es) liszt, só.
A tojásokat elkevered a vízzel, majd hozzáöntesz annyi lisztet, amennyit felvesz, sózod.
Én ezt duplázni szoktam, gyerekeim imádják.
Forró sós vízbe szaggatod, miután feljött, kicsit még hagyjad, majd szedd ki, csöpögtesd. Én szoktam tenni rá vajat vagy margarint, jól összekeverem, nagyon finom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!