Írnátok 1 kiváló mézeskalács receptet? Olyat amit már többször megcsináltatok és bevállt!
Sajnos tavaly nem jött össze mert beraktuk sütni és aztán kivettük a sütőből majd 20mp-re rá megkeményedett de úgy, hogy beton szilárd lett!!
Szal kéne 1 jó recept meg tipp h ne legyen megint ilyen kemény!! Amúgy mitől lehetett olyan kemény?
Sok mézeskalács recept eleve úgy van kitalálva, hogy állnia kell, ahhoz, hogy finom omlós legyen, biztosan a tiéd is ilyen volt.
Itt adok neked egy receptet, ami nagyon finom, és mindenre lehet használni, tehát, ha kinyújtod, lehet belőle figurákat szaggatni, mézeskalács házikót sütni, de nagyon finom ha csak kis golyókat formálsz belőle, tehát igazi mézeskalácsnak is.
Tehát a hozzávalók:
2 tojás,
0,20 kg cukor,
10 kanál méz,
2 kanál fahéj,
2 k.k. szódabikarbóna,
0,70 kg liszt,
0,30 kg margarin.
Nagyobb tálban mindent egybegyúrsz, és azonnal formázod és sütöd.
Sütés közben nagyon oda kell figyelni rá, mert mihelyt egy kicsit szinesedik ki kell venni, hogy ne égjen meg.
Nagyszerű recept, évek óta sütöm a karácsonyi süteményekbe. Jóval karácsony előtt is kisütheted, csak akkor jól el kell dugni!
Igaza van az előttem hozzászólónak, a legtöbb mézeskalács recepttel olyan sütit kapsz, aminek kb2-3 hét kell, hogy puha legyen. Én tavaly találtam egy receptet, amit nem kell dobozban 2-3 hétig puhítani, sütés után puha marad és azonnal ehető :)
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-2 dkg sütőpor
-25 dkg méz
-15 dkg porcukor
-2 tojás sárgája
-1 egész tojás
-10 dkg margarin
-1 citrom
-1 ek. mézeskalács fűszerkeverék (vagyőrölt szegfűszeg,-fahéj, -ánizs, -gyömbér,szerecsendió keveréke)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverd össze egy tálban, majd add hozzá a mézet , a porcukrot, a tojássárgáját, az egész tojást, a puka margarint, a citrom reszelt héját, és kifacsart levét, valamint a fűszerkeveréket. Gyúrd át a tésztát, ez kb 15 percet vesz igénybe, majd takard le folpakkal és rakd be 1-2 éjszakára a hűtőbe. Enyhén lisztezett sütőlapon nyújtsd kb. 4mm vastagra és szaggasd ki . Fontos hogy ne tegyél semmit a tésztához, hogy keményebb állagú legyen.Sütés előtt a tetejüket kend le enyhén felvert tojásfehérjével. 160 fokos sütőben 15 perc alatt elkészül.
Remélem neked is tetszeni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!