Mi tortenik ha kisutom a foznivalo burgonyat?
Meghámozod a nyers burgonyát, és felvágva vagy megfőzöd, vagy kisütöd.
Azért "főzni való", mert étkezési célra használható, ellentétben a takarmányburgonyával.
"Azért "főzni való", mert étkezési célra használható, ellentétben a takarmányburgonyával."
Nem nem azért.
Más a keményítőtartalma.
Van amelyik szétesik darabokra ha főzni próbálod, ez jó pürének, van amelyik pedig nem lesz ropogós, ha sütni próbálod, ez jó főzni.
A főznivaló, nem sütnivaló :) ez tényleg nem vicc, hanem megkülönbözteti a krumplit.
A főznivaló elsősorban összetörni, pürésíteni való, így krumplis alaptésztákhoz, gombóc, nudli, pogácsa,... stb, pürének, törtkrumplinak.
A sütnivaló keményebb, és jól bírja a forró zsiradékban való pirosra sütést.
Azért megpróbálhatod, de meghámozva, feldarabolva nagyon szárítsd le konyharuhával, és nagyon forró zsiradékba tedd.
ha lehet csak rázogasd, max egyszer keverd át, de lehet, hogy így is törik.
Óvatosan szűrőlapáttal szedd ki, ha a kellő színt elérte (puhának biztosan puha lesz hamar )konyhai papírtörlőre.
Nem tudom, konkrétan melyik burgonyafajtáról van szó, de elvileg meg lehet sütni.
Azért főzni való, mert nem esik szét főzés közben. Pl. a Desirée krumpli főznivaló, de én már sütöttem és úgy sem volt rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!