Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldbabfőzeléket szeretnék SOS?

Zöldbabfőzeléket szeretnék SOS?

Figyelt kérdés

Nincs itthon tejfölöm, se tejem.Hogyan tudom anélkül megcsinálni? Fagyasztott a zöldbabom, ki kell olvasztani előtte?

Le tudná valaki írni nekem hogyan kell?Kezdő vagyok.

A babon meg vizen kívűl kell valami még bele?

Receptet tudna valaki írni?

köszönöm 18/L

2010. febr. 11. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:

A zöldbabot felteszed annyi vízbe főni,hogy éppen ellepje,ebbe jöhet só,picike babérlevél,de ez nem muszáj,pár csepp ecet.

Készítesz egy rántást: olajon piritasz lisztet,ha felvette az olaj a lisztet vedd félre tegyél bele pirospaprikát,majd engedd fel kicsi hideg vizzel és szorgos apró kavargatás mellett keverd csomómentesre,menni fog.Majd add hozzá a forrásban levő babhoz és ez be fog sűrűsödni,várd meg amig újraforr,hogy a liszt megfőljön rendesen.

2010. febr. 11. 10:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Tehetsz bele delikát ételízesítőt,de akkor sót már ne,vagy húsleveskockát
2010. febr. 11. 10:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors választ, és a babot kiolvasszam, vagy nem szükséges?
2010. febr. 11. 11:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Én először készítem a rántást.

Olajba lisztet, keveset, és rövidesen zúzott fokhagymát. keverem nagyon, mert gyorsan megéghet!

Felöntöm vízzel, és bele a fagyott babot. Itt is összecsomósodhat, tehát keverem.

Ha felforr, lassan főzöm, jó pár percig.

A végén fedő nélkül is, hogy a lisztíz elmenjen.

2010. febr. 11. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:
nem kell kiolvasztani, csak önts rá vizet és úgy csináld ahogy az előző írta.mi sem teszünk bele tejfölt.
2010. febr. 11. 11:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:)
2010. febr. 11. 11:14
 7/7 anonim ***** válasza:
A tejfölöst habarásnak hívják a másikat berántásnak.Majdnem minden fözeléket lehet kétféleképpen csinálni.
2010. febr. 11. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!