Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy főre szeretnék zöldbabfőze...

Egy főre szeretnék zöldbabfőzeléket főzni, leírnátok, hogyan?

Figyelt kérdés
Megkívántam a zöldbabfőzeléket,és mivel itthon csak én szeretem,ezért magamnak főznék 1-2 adagnyit. Valaki leírná,hogy hogyan készül?
2010. dec. 1. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:
8%

Megfőzöd vízben,sóval,bazsalikommal. Ha már puha berántod. Lehet fehér rántás,vagy piros is. Ha szereted tehetsz bele tejfölt is.

Nálunk úgy szeretik a zöldbabfőzeléket,hogy amikor már kész,akkor személyenkén 1-2 tojást ütök bele. Kis ideig még főzöm,hogy a tojás megkeményedjen benne.

2010. dec. 1. 08:00
 2/7 anonim ***** válasza:
milyen zöld babod van- üveges - mirelitt?
2010. dec. 1. 08:06
 3/7 A kérdező kommentje:
házi mirelit :)
2010. dec. 1. 08:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor valószinü nem főtt. Forrásba lévő sós, leveskockás vizbe öntsd bele a zöldbabot, majd főzd 1 babérlevéllel puhára. Másik lábasban készits rántást. 3-4 evőkanál zsiradékon pirits 2-3 kanál lisztet zsemle szinüre, majd reszelj bele 2 gerezd fokhagymát, és keverd el simára 1 pohár tejföllel. A babból vegyél ki forró levet, és óvatosan elegyitsd a két anyagot, a rántást, és a főtt babot. Lassan, kis lángon, platnin rotyogtasd össze, ne legyen liszt izü. Tehetsz bele cukrot, ecetet.
2010. dec. 1. 08:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Én így készítem 1 főre:

egy pici fej vöröshagymát olajon üvegesre párolok, meghintem pirospaprikával, ráteszem az üveges zöldbab felét /mirelitből olyan 2 marékkal/.felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, bele egy kis delikát, csipet só, bors.Elkeverek egy pohár tejfölt egy kanál liszttel, mikor a bab megfőtt, pici levet veszek ki, és azzal keverem csomómentesre a tejfölt, majd ráöntöm, és felfőzöm.Pici ecet, pici cukor, ki hogy szereti.Jó étvágyat!

2010. dec. 1. 08:33
 6/7 anonim ***** válasza:

két adagnak főzz meg fél kilónyit. tedd föl sós vízbe ameddig ellepi. ha már puha, csinálj egy fokhagymás rántást és azzal rántsd be.

a rántás: egy fakanál zsíron /olajon megfuttatsz két-három fakanál lisztet,be leteszed a reszelt fokhagymát, egy kis pirospaprikát, de már le is húzod a tűzről.

hidegvízzel csomómentesre kevered és a babhoz öntöd.

egyet forralod és kész.

a férjem cukorral és ecetettel szereti én tejföllel.

sok sikert.

2010. dec. 1. 08:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2010. dec. 1. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!