Egy főre szeretnék zöldbabfőzeléket főzni, leírnátok, hogyan?
Megfőzöd vízben,sóval,bazsalikommal. Ha már puha berántod. Lehet fehér rántás,vagy piros is. Ha szereted tehetsz bele tejfölt is.
Nálunk úgy szeretik a zöldbabfőzeléket,hogy amikor már kész,akkor személyenkén 1-2 tojást ütök bele. Kis ideig még főzöm,hogy a tojás megkeményedjen benne.
Én így készítem 1 főre:
egy pici fej vöröshagymát olajon üvegesre párolok, meghintem pirospaprikával, ráteszem az üveges zöldbab felét /mirelitből olyan 2 marékkal/.felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, bele egy kis delikát, csipet só, bors.Elkeverek egy pohár tejfölt egy kanál liszttel, mikor a bab megfőtt, pici levet veszek ki, és azzal keverem csomómentesre a tejfölt, majd ráöntöm, és felfőzöm.Pici ecet, pici cukor, ki hogy szereti.Jó étvágyat!
két adagnak főzz meg fél kilónyit. tedd föl sós vízbe ameddig ellepi. ha már puha, csinálj egy fokhagymás rántást és azzal rántsd be.
a rántás: egy fakanál zsíron /olajon megfuttatsz két-három fakanál lisztet,be leteszed a reszelt fokhagymát, egy kis pirospaprikát, de már le is húzod a tűzről.
hidegvízzel csomómentesre kevered és a babhoz öntöd.
egyet forralod és kész.
a férjem cukorral és ecetettel szereti én tejföllel.
sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!