Egy főre szeretnék zöldbabfőzeléket főzni, leírnátok, hogyan?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Megfőzöd vízben,sóval,bazsalikommal. Ha már puha berántod. Lehet fehér rántás,vagy piros is. Ha szereted tehetsz bele tejfölt is.
Nálunk úgy szeretik a zöldbabfőzeléket,hogy amikor már kész,akkor személyenkén 1-2 tojást ütök bele. Kis ideig még főzöm,hogy a tojás megkeményedjen benne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én így készítem 1 főre:
egy pici fej vöröshagymát olajon üvegesre párolok, meghintem pirospaprikával, ráteszem az üveges zöldbab felét /mirelitből olyan 2 marékkal/.felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, bele egy kis delikát, csipet só, bors.Elkeverek egy pohár tejfölt egy kanál liszttel, mikor a bab megfőtt, pici levet veszek ki, és azzal keverem csomómentesre a tejfölt, majd ráöntöm, és felfőzöm.Pici ecet, pici cukor, ki hogy szereti.Jó étvágyat!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
két adagnak főzz meg fél kilónyit. tedd föl sós vízbe ameddig ellepi. ha már puha, csinálj egy fokhagymás rántást és azzal rántsd be.
a rántás: egy fakanál zsíron /olajon megfuttatsz két-három fakanál lisztet,be leteszed a reszelt fokhagymát, egy kis pirospaprikát, de már le is húzod a tűzről.
hidegvízzel csomómentesre kevered és a babhoz öntöd.
egyet forralod és kész.
a férjem cukorral és ecetettel szereti én tejföllel.
sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!