Bevált májgombóc leves receptet keresek, de olyat, amiben kerek gombócok vannak, olyan állagú, mint a húsgombóc?
Az, hogy kerek legyen, csak rajtad múlik, hogy vizes kézzel helyes kis gombócokat formálsz a masszából.
van aki, kanállal szaggatja, és akkor galuska formájú, esetleg egy kicsit cafrangos is lesz.. :)
ha csak darád van, akkor csináld úgy, mind a daragaluskát, csak tedd bele az elkapart nyers csirkemájat, (esetleg májkrémet, de az nem az igazi , bár ehető )
A menete: felvert tojás, annyi búzadara, amennyit felvesz, bele az elkapart 1-2 csirkemáj, bors, majoranna, só, friss vágott petrezselyem (ha nincs ,akkor nincs )és várni, amíg a dara egy kissé megdagad. pici liszt is mehet bele, ha kézzel formázhatóvá akarod tenni.
Én nem főzöm bele közvetlen a levesbe, mert ért már meglepetés, hogy szétment... :( vagyis kiveszek a,levesből levet, és abban főzöm ki a vizes kézzel megformázott kis gombócokat. lassan, gyöngyözve, türelmesen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!