Májgombóclevest szeretnék készíteni (először), hogy lesz finom a gombóc?
Az itteni praktikákat szívesebben elsajátítom, mint az interneten talált, és talán rossz receptből kiolvasott haszontalan trükköket,ezért itt kérdezem!
Szóavl az érdekel, mi a titka a finom májgombócnak? Mit kell összekutyulni még a májjal, hogy a legfinomabb legyen, és ne essen szét lehetőleg!?
Részletesen írjátok légyszi, nem vagyok gyakorlott!
Én így szoktam csinálni, mi szeretjük:
2 csirkemájat (ha nincs májkrémet is lehet, de májjal finomabb) késsel lekaparok (májat felteszed egy vágódeszkára elkezded huzigálni a szélén a kést és kis trutyikra esik az egész) 1 kisebb hagymát zsiradékon olaj vagy zsír megpirítasz és a májhoz teszed. Ugyanebben a zsíradékban egy szelet kockára vágott kenyeret vagy zsömlét is megpirítsz ezt is a keverékhez teszed. Teszel bele petrezselymet és egy tojást. Ezek után fűszerezed, mehet bele só, bors, de akár egy kanál ételízesítő is. Jól elkevered. Annyi lisztet teszel bele, hogy ne túl kemény, de formázható masszát kapj. Ezt forrásban lévő sós vízben, de még jobb, hogy ha a levesből veszel ki egy adagot és abban főzöd meg.
Pirított kenyérkocka helyett tehetsz bele 2-3 kanál zsemlemorzsát is, de szerintem pirított kenyérrel finomabb.
Lehet van ennél jobb recept is, én így szoktam, a férjem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!