Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A párom karácsonyra egy finom...

A párom karácsonyra egy finom menüt kért tőlem. Ötletek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok túl tapasztalt a konyhában, de néhány bonyolultabb ételt már elkészítettem, persze mindig igazodva a receptekhez. Jól bevált, finom, különleges ételek? Szeretném előétellel, levessel, főétellel és desszerttel is várni, de nincsenek vendéglátói tapasztalataim, milyen ételek illenek össze? Úgy tudom, van erre valami szabály. A desszert Gundel palacsinta lesz vagy Somlói, mert ezek a kedvencei.
2014. dec. 9. 11:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
67%
Halászlé :)
2014. dec. 9. 11:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek más a finom :)

Biztosan tudod, hogy a párod milyen ételeket szeret. Vagy legalábbis, hogy milyen féléket. Pl. nem mindegy, hogy szereti-e a libát, kacsát, vadhúsokat.

Pl. írhatom én neked, hogy csinálj vörösboros gombás szarvaspörköltet, ha ő utálja a vadhúst.

2014. dec. 9. 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Halászlé az jó, és én főételnek valami egyben sült husit csinálnék, pl. ezt: [link]

csináltam már, isteni:)

2014. dec. 9. 12:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne "főszabályokat " akarj követni, hanem a párod ízlését.

Még van időd esetleg puhatolózni nála ezügyben, aztán rajta receptet keresni hozzá:)

2014. dec. 9. 12:48
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! A halat nem kedveli, de a klasszikus sültkrumpli - csirkehús páros nagy kedvenc. Valahogy azt kéne kicsit extrémebbé/nem hétköznapivá tennem :D
2014. dec. 9. 13:00
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

én többfélét szoktam kínálni, ha lutri, hogy mi jönne be igazán a vendégnek.. írok pár ötletet:

pl

- baconba tekert csirkemell vagy máj, ez általában mindig nagy sikert arat és nem bonyolult.

- Szintén egyszerű és megunhatatlan kedvenc a tejföllel-sajttal lesütött husi (mi csirkemellből szeretjük a legjobban, de lehet cs.combból, pulykából akármiből. nem olcsó a sajt miatt, de nagyon kiadós és isteni!)

- nálunk gyakori vendégváró étel a hortobágyi palacsinta, igaz, hogy kicsit macerás, de egyrészt jó előre meg lehet csinálni és fagyasztani és amikor jönnek csak kikapom és rápirítok, másfelől iszonyat laktató!

- köretnek szoktam csinálni rizst (esetleg kukoricával, v párolt zöldséggel), krokettet, krumplipürét (ha szezonja van akkor sütőtökkel, vagy édesburgonyával, vagy hagymás-szaftosan, mikor hogy...)

- és mindig van friss saláta (kínálok hozzá öntetet is), ebből sose marad

-előételnek kínálhatsz sajt-tálat, illetve ha mondjuk a főfogás valami sültes husi, akkor akár majonézes-salátát pl kukoricás-füstöltsajtos-virslisalátát is, ehhez valami tunkolós-mártogatós lepénykenyeret is adnék, vagy háromszögre vágott pirítóst/karikázott-pirított baguettet akár... ha előétel akkor nem kell sok belőle. Amúgy akár a főfogás mellé köretnek is lehet valami majonézest csinálni (franciasali, hagymás krumplisali stb)

- leves... hát ezzel bajban vagyok általában... így téli időszakban nálunk jobban fogynak a krémlevesek, ragulevesek, de úgy is kitalálhatod, hogy először a főfogást gondolod ki és ahhoz igazítod a levest... pl ha a hagymás dolgokra összpontosítasz mert mondjuk a párodnak az a kedvence, akkor lehet francia hagymalevest csinálni sajtos pirítóssal kínálva, másodiknak hagymás rostélyost, hagymás törtkrumplival és friss lilahagymás salátával. Ha mondjuk szereti az olaszost, akkor lehet forró minestrone-jellegű levest csinálni neki, megbolondítva egy kis bacon-chipsel a tetején, vagy anélkül, ha tényleg könnyedebb gyomrú. Csinálhatsz neki sütőzacsiban fűszeres csirkecombokat, köretnek tepsiben sült zöldségfélével és szintén salival... annyi variáció van, találd ki nagyjából milyen ízvilágot szeretnél és milyen húsból stb, aztán onnantól már tudsz receptet válogatni

2014. dec. 9. 13:03
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nagyon jó ötletek! :) (Y)
2014. dec. 9. 13:54
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
Mint Schneider úr a Hyppolitból- a hagymát is hagymával... :D Azért én óvakodnék ennyi hagymától, de amúgy finomakat írtál kedves utolsó:)
2014. dec. 9. 15:46
 9/14 anonim ***** válasza:
79%

Elmondom nalunk mi szokott lenni:

Előétel: wokban (vagy serpenyőben) fűszeresen pirított garnelarak salátával

Leves: valamilyen kremleves (vagy sütőtök vagy francia hagymaleves)

Főétel: spenótos-keksajtos diós sult lazac esetleg a párod által kedvelt krumplival (nagykn egyszeru a lazacot megcsinalni es gyors is)

Desszert: brownie fagyival

Szerintem ez olyan menüsor ami utan nem haltok meg a gyomorfajdalomban, különlegeset esztek es tuti ünnepi!:)

2014. dec. 9. 16:18
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek is jók! ;)
2014. dec. 9. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!