Mit főztetek ma?
Gombástokány(tejfölös) volt az egyik kagylótésztával, a másik fokhagymás sült tarja, hagymás tört krumplival, céklasalátával.
Desszert: diós-mogyorós meggyes kekszgolyó.
Sima olivan sult csirkemellet keszitettem serpenyoben, koretnek tepsiben sult-piritott zoldsegekkel (gomba es cukkini).
Estefele sutottem turos retest, az meg is felelt vacsoranak boven.:)
13-as!
Nálunk vasárnaponként családi ebéd van. Mi 4-en vagyunk + ilyenkor jönnek a szüleim + a nagymamám ( ő egyedül él, nem szokott főzni egymagának - hétköznap anyu visz neki a főztjéből hogy egyen főtt ételt, mert drágám ellenne tejen meg kiflin)
Szóval mi vasárnap 7 főre főzünk + próbálunk annyit hogy hétfőre is maradjon nekünk is,szüleim is visznek, és a nagyim is.
Tegnap meg a lányom 2 osztálytársa is befutott hozzánk mert a sportcsarnokban verseny volt nekik, ők falun laknak, a lányom hazafutott ebédelni és megkérdezte hogy meghìvhatja-e a lányokat. Persze hogy adtam nekik.
Na igen, ha összejön hétvégén két, néha három generáció, akkor az ember mindenkinek a kedvére szeret(ne) főzni. Nem hobbyból főzünk többfélét,hanem szeretjük jóllakatni a kedvenceikkel szeretteinket.
Csak ennyiről szól, és ezért kár lepontozni...
Mi 4-en vagyunk, vasárnap főztünk, úgy, hogy mára is maradjon. Hát sajnos mára nem maradt, tegnap megették még vacsorára a gyerekeim a maradékot.
Így ma újra főztem, bab levest és krumplis tésztát.
Ahogy az előttem íróknál, nálunk is négyen eszünk. Ráadásul a férjem itthonról viszi a másnapi ebédjét, ezért mindig annyit főzök, hogy másnapra is maradjon.
Szeretek főzni, vasárnap ráadásul időm is van a bonyolultabb ételekre, amiket hétköznap nehezebb lenne kivitelezni.
Tegnap semmit, ma sajtos-tejfölös makarónit.
Lekváros kis kifliket sütöttem és kel(?) a pitatészta - elvileg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!